Anders bij een tweede kindje…

Ongeveer 3,5 jaar geleden werd ik voor de eerste keer moeder. Zes weken geleden voor de tweede keer. En ik moet toegeven dat ik bepaalde dingen dit keer toch wel anders doe dan toen bij Aukje, en van sommige dingen had ik dat toch vooraf niet gedacht…

  • Bij Aukje zat ik regelmatig nog tot 13.00 uur in mijn badjas op de bank. Het was namelijk onmogelijk om me te douchen met een baby die veel vastgehouden wilde worden. Haar even laten huilen was dus echt geen optie. Nu zorg ik dat ik ga douchen voordat we naar beneden gaan, want ik weet dat het er anders niet meer van komt. En is Emmi wakker? Dan heeft ze gewoon even pech en dan huilt ze maar tien minuten. Ik zal me toch moeten douchen.
  • Het huishouden kwam ik niet echt aan toe toen Aukje een baby was. De hele dag liep ik met haar rond. Nu gebruik ik elke vrije seconde om iets te doen, want met een peuter in huis wordt het gewoon sneller een rommeltje en ik wil niet dat het een volledig ontplofte bende wordt thuis.
  • Aukje lag al na een paar weekjes in haar eigen ledikant op haar eigen kamertje. We vonden al die geluidjes maar niks bij ons op de kamer. Emmi ligt nog lekker bij ons in de cosleeper en daar blijft ze voorlopig ook. De geluidjes zijn we inmiddels wel gewend (Aukje kletst nogal eens in haar slaap) en als ze nu wakker wordt dan ben ik er lekker snel bij. Wordt er verder niemand wakker in huis.
  • Dagen bleef ik binnen na de geboorte van Aukje. Nu was ik al veel sneller weer op de been. Je moet ook wel, als je al een peuter hebt rondlopen.
  • Mijn fototoestel draaide overuren toen Aukje was geboren. En nu heb ik minder tijd om foto’s te maken (want Aukje wil ook de nodige aandacht) en ik heb ook minder behoefte aan honderd dezelfde foto’s.
  • Elke dag twee stuks fruit, voldoende vezels, zuivel en groenten en keurig elke dag vitamine K en D. Bij Aukje lette ik overal super goed op. En nu? Nu ben ik blij als ik één stuk fruit eet op een dag en die vitaminen vergeet ik ook weleens… Oeps…

Wat deed jij anders bij je tweede kindje?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter enBloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.