Waarom een co-sleeper zo fijn is

co-sleeper

Toen Aukje nog een baby was, sliep ze de eerste weken in een wiegje bij ons op de kamer. Al snel was ik dat beu, want ik hoorde veel te veel geluidjes en sliep daardoor zelf slecht. Dus al na een week of drie/vier (geloof ik) sliep Aukje in haar ledikant op haar eigen kamer. Toch wist ik tijdens de zwangerschap van Emmi heel zeker dat ik dit keer een co-sleeper wilde… 

Inmiddels is Emmi al bijna vijf maanden en nog steeds slaapt ze in de co-sleeper naast me. Ik vind het zo fijn en gezellig! Ik zei eerst nog dat ze naar haar eigen kamer zou gaan zodra de nachtvoeding eraf was, maar die hebben we inmiddels al een tijdje niet meer en toch ligt Emmi nog steeds bij ons. Iets met uitstelgedrag… 😉 Dit zijn, in mijn ogen, de voordelen van een co-sleeper:

  • Je bent lekker dicht bij je kindje. Is fijn, gezellig, goed voor de hechting en veilig en vertrouwd voor de baby.
  • De eerste dagen na je bevalling kan je meestal nog niet zo heel soepel in en uit je (veel te hoge) bed stappen. Doordat je kindje naast je ligt, hoef je niet uit bed om je kindje te pakken, veel fijner voor je hechtingen 😉
  • Als je borstvoeding geeft dan hoef je niet zo vroeg op te staan. Want je geeft de eerste voeding gewoon vanuit je bed en draait je daarna lekker nog een keer om.
  • Je hoort het als je kindje spuugt en dus kan je de boel meteen verschonen zonder dat je kindje nog een hele nacht in de zure melk moet liggen.
  • Sowieso hoor je alle geluidjes sneller en wordt de rest van je gezin dus niet wakker voor de nachtvoedingen.
  • Als je kindje ’s nachts graag een speentje wil, hoef je alleen maar een arm uit te steken om de speen terug te geven.
  • Het is gewoon gezellig!

Heb jij met je kindje(s) aan co-sleepen gedaan?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.