Dr. Browns fles, waarom nu wel en vier jaar geleden niet? *

Dr. Browns fles

“Dan moet je de Dr. Browns fles kopen, die is fijn tegen krampjes en spugen”. Deze zin heb ik zo vaak gehoord na de geboorte van Aukje. Maar toch kocht ik de flessen niet en hield ik het bij de flessen die ik al had. Maar nu, drie en een half jaar later koos ik wel voor de Dr. Browns flessen en dit is waarom…

Tijdens de zwangerschap van Aukje kocht ik alle spullen al ruim voor de bevalling in. Ik had mijn complete uitzetlijst al bij elkaar toen ik nog maar 30 weken zwanger was en was op alles voorbereid. Tenminste, dat dacht ik 😉 Ondanks dat ik borstvoeding wilde gaan geven, kocht ik toch alvast een pakket met flesjes. Ik had me verder nergens in verdiept en kocht gewoon het eerste, beste pakket dat ik tegen kwam. Toen de borstvoeding bij Aukje stopte, gingen we verder op de flesjes die we dus al in huis hadden en dat ging gelukkig goed.

Toen was ik zwanger van Emmi. Ik had ondertussen al zoveel goede dingen gehoord over de Dr. Browns fles, dat ik besloot om deze flessen nu wel aan te schaffen. Ik koos voor de brede hals flessen, omdat die gewoon lekker in de hand liggen en omdat de hals lekker breed is en je dus niet knoeit met je schepjes melkpoeder. En natuurlijk kocht ik de roze variant, zo ben ik dan ook wel weer 😉

De flessen waren fijn in gebruik. Het ventiel dat binnenin zit zorgt ervoor dat er geen lucht in de fles komt tijdens het drinken en dat zorgt er dan weer voor dat de vitamines optimaal behouden blijven en dat je kindje minder last krijgt van krampjes. Hier een groot succes, want krampjes leek Emmi zelden te hebben. Wel moest ze, net als haar haar grote zus, regelmatig spugen na de fles. Maar wellicht was dat met een andere fles wel nog meer geweest. Wie zal het zeggen?

Na een aantal maanden besloten we om het ventiel voortaan weg te laten uit de fles. Dit kan alleen met de nieuwe Dr. Browns fles, de oude gaat dan lekken. En ook dan zijn de flessen nog steeds erg fijn. Wat mij betreft een echte aarader dus, want we hebben deze flessen meteen vanaf de eerste tot en met de laatste flesvoeding gebruikt en ik vond ze erg fijn in gebruik. Ik heb wel één kleine tip voor de makers van de flessen, ontwerp een papspeen. Die heb ik namelijk wel gemist bij deze fles. En toevallig zag ik dat bij ikwordmama.nl tegenwoordig ook starterspakketten van Dr. Browns flessen worden verkocht, dus dat is zeker een tip als je deze flessen overweegt. Scheelt toch een hoop geld dan wanneer je alles los koopt, en iedere cent is meegenomen met een kleintje erbij, toch? Want het is allemaal al duur genoeg.

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.