Update Emmi, 2 maanden oud

Vandaag is Emmi alweer twee maanden oud! Wauw, time flies! Ik praat je even bij over hoe het nu gaat en vertel hoe ons ritme er op dit moment uitziet…

Toen Aukje twee maanden oud was, vroeg ik me af hoe ik toch in hemelsnaam ooit weer iets kon plannen. Er was geen ritme en de meeste dagen lukte het me niet om voor de middag fris, fruitig en aangekleed voor de dag te komen. Hoe anders is dat nu! We zijn bijna elke ochtend gewoon op tijd gewassen en gestreken, zijn al meer op pad geweest dan toen we bij Aukje nog eens twee maanden verder waren en er is zowaar een ritme aan het ontstaan!

Voeding

Emmi krijgt volledig borstvoeding. Ik heb een paar dagen op verzoek gevoed, maar dat past niet bij mij en dus werd ik er enorm onrustig van. Daardoor werd Emmi ook onrustig en zat ik op een gegeven moment de hele avond te voeden. Dat werkte dus niet. Nu hou ik tussen elke voeding ongeveer drie à vier uur aan, net wanneer Emmi van zich laat horen. Dat werkt erg fijn! Meestal drinkt Emmi rond 07.00 uur, ergens tussen 10.00-11.00 uur, ergens tussen 14.00-15.00 uur, tussen 18.00-19.00 uur en om 22.00 uur. En helaas was de nachtvoeding na drie nachten doorslapen ook weer terug. Meestal tussen 04.00-05.00 uur.

Slapen

Overdag slaapt Emmi nog steeds alleen bij mij. Zo vreemd dat ze ’s nachts en ’s ochtends wel goed slaapt! Na de laatste voeding leg ik Emmi in haar bedje (de co-sleeper), en daar slaapt ze tot de nachtvoeding. Dan pak ik haar bij mij om te drinken en dan slaapt ze weer moeiteloos verder tot de volgende voeding. Zelfs na die voeding slaapt Emmi nog goed verder zodat ik meestal even ongestoord kan douchen. Maar dan is het echt klaar. De rest van de dag wil ze alleen nog maar bij mij slapen… Niet praktisch, maar Aukje was precies zo dus ik weet dat het goed komt 😉

Groei

Emmi draagt inmiddels maat 62, ik maak de luiers maat 2 op en stap dan over op maat 3 en vanmiddag gaan we naar het consultatiebureau dus dan vul ik nog even haar gewicht en lengte hier in. Maar dat ze goed groeit dat dat staat vast!

Onrust

Emmi is een behoorlijk onrustige baby. Ze slaapt dus niet makkelijk, heeft een vreselijke hekel aan de kinderwagen en de maxi cosi en als ze huilt dan laat ze zich meestal alleen door mij troosten. Om dingen uit te sluiten zijn we afgelopen maandag naar de osteopaat geweest. Hij voelde dat er wel wat spanning in haar nek zat en dat heeft hij voor ongeveer 70/80% kunnen verhelpen. Komende week gaan we terug voor de rest. Omdat ik zelf een koemelkallergie heb (maar daar tegenwoordig nauwelijks iets van merk) ben ik aan het testen of ik verschil merk als ik alle koemelk weg laat uit mijn voeding. Tot nu toe merk ik nog geen verschil, maar wie weet over een tijdje.

En verder merk ik dat Emmi nu zo af en toe ook gewoon even lekker wakker aan het rondkijken is. Haar lachjes zijn echt super schattig en als ze van die pruttelende geluidjes maakt dan smelt ik helemaal weg. Vanmiddag krijgt ze trouwens haar eerste inentingen, zo zielig! Hopelijk krijgt ze er niet al teveel last van!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.