Mijn eerste newborn shoot

newborn shoot

Wat had ik er zin in! Mijn allereerste newborn shoot. Een tikkeltje zenuwachtig vertrok ik afgelopen zaterdag naar de kersverse ouders. Hoewel ik maar een uurtje binnen ben geweest, heb ik zoveel geleerd voor de volgende keren…

Alweer een paar maanden geleden volgde ik de workshop newborn fotografie bij Jessica Fotografie. We mochten daar natuurlijk oefenen op een prachtig klein mopje, maar daarnaast gaf Jessica ons ook tips om zelf aan de slag te gaan. Eรฉn van die tips was om binnen twee maanden drie shoot te gaan doen. Gewoon om te oefenen. Nou liggen de newborn baby’s natuurlijk niet zomaar voor het oprapen, maar ik had het geluk dat er toevallig toch een paar zwangere dames in mijn omgeving waren, dus de shoots waren geregeld. In de tussentijd had ik de kans om alle materialen te verzamelen en ik kan alvast verklappen dat dat een behoorlijk verslavende bezigheid is. Het pinnen van mooie inspiratiefoto’s, het uitzoeken van zachte wraps en mooie dekens, ik moest me behoorlijk inhouden om niet meteen teveel te kopen. Maar afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, mijn eerste eigen shoot.

newborn shoot

We begonnen eigenlijk meteen goed, de mooie Nikki sliep lekker door en ik kon haar neerleggen zoals ik wilde. Alleen daar ging ik al een beetje de mist in, ik wist de juiste houding niet meer. Ondanks dat ik vooraf heel veel foto’s had gekeken, was ik het gewoon even kwijt. Gelukkig lukte het me om een paar foto’s te maken, maar al snel werd Nikki wakker. Het was bijna etenstijd. Meteen een leerpuntje voor mezelf, de volgende keer vlak na etenstijd shooten. Papa mocht nog even met zijn prinsesje knuffelen maar al snel was duidelijk dat het klaar was. Gelukkig had ik nog wel een mooie foto van de trotse papa kunnen maken en ik moet toegeven dat ik daar best wel een beetje trots op ben. Dat is een mooie foto geworden!

newborn shoot

Eenmaal thuis kon ik niet wachten en zette ik snel de foto’s op de computer. Helaas had ik niet zoveel mooie foto’s als gehoopt, maar voor een eerste keer mag ik niet klagen. Ik ga deze week de foto’s nog eens op mijn gemak bekijken en misschien zit er nog wel meer tussen dan ik in de eerste instantie dacht. Ik heb er in ieder geval een heleboel van geleerd voor de volgende keer:

  • Nog meer inspiratiefoto’s bekijken, want nu bleef ik wat hangen in dezelfde foto’s.
  • Direct na een voeding shooten, zodat het kindje lekker slaapt.
  • De juiste houding om mee te beginnen (ik weet hem weer!).
  • Vanuit daar andere houdingen proberen.
  • Ik wilde volgende keer zeker twee keer zoveel goede foto’s. Bij de derde shoot dan drie keer zoveel en dan hoop ik het een beetje onder de knie te krijgen.

Nu maar hopen dat mijn tweede modelletje snel geboren wordt, zodat ik lekker verder kan oefenen. Want nu heb ik de smaak te pakken… ๐Ÿ˜‰

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.