Update Emmi 11 maanden

Over een maand is het zover, Emmi’s eerste verjaardag! Wauw! Dat betekent dus dat haar laatste babymaand in gaat nu, wat een gekke gedachte! Maar voordat het zover is, eerst nog even de 11 maanden update, want ze heeft de laatste maand toch een flinke ontwikkeling doorgemaakt…

Voeding

Qua voeding is er wederom weinig veranderd ten opzichte van de vorige update. Ik neem mezelf al twee maanden voor om in de ochtend een boterham te gaan geven, maar ik vind een flesje zo gezellig. Haha, oeps. Misschien deze week toch maar eens beginnen met een boterham in de ochtend. Verder probeer ik elke dag om Emmi met de pot mee te laten eten maar ze vindt het meestal lekkerder als alles door elkaar heen geprakt is. We blijven proberen want uiteindelijk moet ze het toch gewoon leren eten, zonder te prakken. Stukjes gaan nog niet altijd even goed, maar ze heeft dan ook nog maar twee en een halve tand. Is toch lastig met kauwen 😉 Het vreemde is dat ze fruit, brood en koekjes wel gewoon in stukjes eet, maar bij het avondeten vindt ze dat om de een of andere reden gewoon niet zo lekker ofzo. Af en toe krijgt Emmi ook een potje, maar dan wel eentje voor 12 maanden want daar zit meer in. Bij de kleinere potjes was Emmi niet voldaan na het eten, dus dan maar een maatje groter.

Slapen

Riep ik de vorige keer nog enthousiast dat het slapen zo goed ging en dat er een duidelijk ritme zichtbaar was, lijkt het ritme nu weer compleet zoek te zijn. De ene dag is Emmi om 09.00 uur alweer moe en gaat ze dus naar bed, de andere keer is ze om 11.00 uur pas moe. Ik ben dus een beetje zoekende nog wat het beste werkt. Natuurlijk leg ik haar in bed wanneer ze moe is, maar een beetje ritme is toch wel fijn. Op het moment slaapt ze dus nog twee keer per dag, maar ik denk dat er dadelijk ook wel dagen tussen zitten waarop ze maar één keer naar bed gaat. ’s Avonds gaat Emmi ongeveer een kwartiertje na Aukje naar bed, rond 19.15 uur. Op het moment slaapt ze dan wel lekker door tot de volgende ochtend, als is ze nu wel heel vroeg wakker. Soms leg ik haar dan nog even bij mij zodat we nog een uurtje samen verder kunnen slapen.

Groei en ontwikkeling

En hier heeft dus een flinke ontwikkeling plaats gevonden. Kon Emmi vorige maand nog maar net tijgeren, inmiddels kruipt ze de kamer door en nog snel ook! Ze trekt zich overal aan op, loopt rond de tafel en kan ook overstappen. Ik ben benieuwd hoe lang het nog duurt voordat ze echt kan lopen. Ik hou mijn hart vast want Emmi is een ontzettende deugniet haha. Ik moet haar echt veel meer in de gaten houden dan dat ik bij Aukje moest op die leeftijd. Verder heeft ze dus twee en een halve tand, wordt ze zwaarder en zwaarder en is ze super vrolijk. Ze zwaait, knikt nee, brabbelt erop los, krabt je ogen uit als je niet oppast en maakt iedereen aan het lachen met haar nieuwe grijns. Een lach van haar hele gezicht waarbij haar neusje omhoog gaat, je haar volledige tandvlees ziet en die enorm op je lachspieren werkt. Het maakt haar niet perse knapper, maar wel grappig hihi.

Emmi speelt het liefste met alles wat vooral geen speelgoed is. Een box vol speelgoed maar de tube tandpasta, de afstandsbediening, een telefoon, noem het maar op en ze wordt er blij van. Stopcontacten, de knopjes van de oven en de servieskast zijn ook erg in trek.

Vandaag doen we de cake smash voor de uitnodiging voor haar eerste verjaardag. Ik hoop zo dat het gaat lukken! Enne, zal ik de foto’s hier delen deze week?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.