Wintertijd, wennen? Of niks aan de hand?

wintertijdMorgen gaat de wintertijd weer in, met andere woorden, de klok wordt verzet. De klok gaat dan een uurtje achteruit, oftewel, WE KUNNEN EEN UUR LANGER SLAPEN! Woehoe! 

Als de wintertijd in gaat dan kunnen de meeste mensen een uur langer slapen. Ik zeg bewust de meeste mensen, want kinderen hebben vaak niet in de gaten dat de klok verzet wordt en houden zich gewoon vast aan hun eigen ritme. Dus een uur langer slapen, echt niet! Maar zijn er nou eigenlijk dingen die je kan doen om te zorgen dat je kind (en dus jij!) zo min mogelijk last heeft van het verzetten van de klok? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor…

Wij hebben zelf nooit echt last gehad van Aukjes ritme bij het verzetten van de klok. We namen de week van tevoren geen speciale maatregelen en ook de avond van tevoren legden we Aukje niet eerder in bed. Gewoon 19.00 uur, net als altijd. Ik kan me niet meer herinneren dat ze de ochtend erna echt veel eerder of later wakker werd, dus ik denk dat het wel mee viel. En vanaf dat moment weer gewoon in het normale ritme mee, met de nieuwe tijd. Ik denk dat deze manier het beste bij mij past en ik merk dat het voor Aukje ook goed werkt, dus wij laten het zo.welterustenEr zijn ook kinderen die er wel veel last van hebben van de wintertijd. Als dat bij jouw kindje zo is dan kan je ervoor kiezen om een week van tevoren al te beginnen met het wennen aan de nieuwe tijd. Hoe doe je dat? Door het ritme van je kind elke dag al met een kwartiertje te verlengen. Eet een kwartiertje later en stop ze een kwartiertje later in bad en in bed. Zo wennen ze geleidelijk aan al aan de nieuwe tijd en hebben ze er minder moeite mee als de wintertijd werkelijk in gaat.

Er zijn vast nog veel meer manieren, maar kijk vooral wat er goed bij jou en je kindje past. Wij passen eigenlijk niks aan en dat werkt voor ons. Gewoon meteen mee in het nieuwe ritme en niks aan de hand. Misschien verandert dat nog wel over een aantal jaar, maar voor nu ben ik hier erg blij mee.

Slaap lekker morgen, en hopelijk een uurtje langer! 😉

Hebben jullie kinderen er last van als de zomer- of wintertijd in gaat?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.