Hoe til je je huidverzorging naar een hoger niveau? *

huidverzorging

Misschien probeer je echt wel je best te doen op je huidverzorging. Je weet dat je je huid goed moet hydrateren. En dat het belangrijk is om je make-up er ’s avonds af te halen. Maar hoe lukt het je nu om je huidverzorging echt te optimaliseren? Je kunt een heleboel stappen zetten, om je huidverzorgingsroutine effectiever te maken. Van de juiste ingrediënten kiezen tot het aanbrengen van de producten op de beste manier: lees je mee?

Gebruik een serum

Gebruik je al een dagcrème? Dat is natuurlijk een goede manier om je huid te voeden en hydrateren. Als je al een dag- én een nachtcrème gebruikt, is je huid extra blij met je. Maar heb je daarnaast al eens gehoord van een serum? Dit kun je naast je dag- en nachtcrème gebruiken, als extra aanvulling. Zo geef je je huid namelijk een extra boost. Een serum bevat een hogere concentratie aan actieve ingrediënten dan een gewone dag- en nachtcrème. Juist daarom is het zo effectief. Je kunt uit verschillende serums kiezen. Wil je fijne lijntjes aanpakken? Dan is een serum met hyaluronzuur effectief. Heb je diepere rimpels? Gebruik dan een serum met puur retinol, het ingrediënt dat de huid egaliseert en alle rimpels vermindert. Hoe gebruik je een serum? Begin met het grondig reinigen van je gezicht, zodat alle stoffen goed in je huid kunnen trekken. Breng dan het serum aan. Dit doe je dus na het reinigen van je huid, maar voor het aanbrengen van je gezichtscrème. Je hebt maar een paar druppels nodig, omdat de ingrediënten in een serum zo geconcentreerd zijn. Breng het serum aan op je wangen, voorhoofd, hals en decolleté. Je masseert het in, door ronddraaiende bewegingen met je vingertoppen te maken. Laat het even intrekken en breng dan pas je gezichtscrème aan.

Effectieve aanpak van onzuiverheden

Veel mensen hebben onzuiverheden in hun huid. Dat is ook volkomen logisch. Je huid wordt immers blootgesteld aan allerlei elementen en vervuilende stoffen. Ook met ouder worden krijg je te maken met onzuiverheden. Kies daarom voor een gerichte en effectieve aanpak, om onzuiverheden te herstellen en voorkomen. Heb je pigmentvlekken in je gezicht? Kies dan voor peeling voor pigmentvlekken, om deze vlekken te verminderen. Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigment in delen van de huid. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan op je wangen. Je kunt een professionele behandeling of een chemische peeling laten doen, of serums en crèmes met peelende ingrediënten gebruiken. Kies hiervoor peeling producten met werkende ingrediënten, zoals retinoïde, vitamine C, niacinamide en glyolzuur. Deze ingrediënten verminderen vlekken op je huid. Ook egaliseer je je huidoppervlak ermee.

Bescherm je huid

Wat we ons niet altijd even goed realiseren, is dat het essentieel is om de huid goed te beschermen. Met name UV-straling kan veel schade aan de huid doen. Gebruik daarom het hele jaar rond een gezichtscrème met SPF. Hoe hoger de SPF factor, hoe beter. Kies dus voor SPF 50+. Dit telt niet alleen in de lente en zomer, maar net zo goed in de herfst en winter. Zelfs als de zon nauwelijks door de wolken heen schijnt, heeft de straling namelijk impact. En het is een kleine moeite om een crème met SPF uit te kiezen. Tijdens de zomermaanden pak je trouwens wel extra uit met gewone zonnebrandcrème, om ook onder andere je armen, benen en voeten in te smeren. Ga je een dagje zwemmen en op het strand liggen? Dan smeer je je natuurlijk helemaal in, ook op je rug en buik.

Huid reinigen

Reinig je huid goed, op dagelijkse basis. Zo geef je schadelijke stoffen namelijk minder kans. Ga maar eens na wat er zich allemaal verzamelt op je huid, door de dag heen. Dat wil je voor het slapengaan zeker verwijderen. En ook bij het begin van je dag wil je een frisse start hebben. Gebruik hiervoor diepreinigende producten. Af en toe kun je je huid ook peelen of exfoliëren, waarmee je dode huidcellen verwijdert. Je verwijdert deze cellen van de bovenste huidlaag. Dit kun je met een gericht doel doen, bijvoorbeeld dus om pigmentvlekken te verminderen.

Van voeden met een serum tot diepe reiniging met een peeling: je kunt je huid op uiteenlopende manieren onderhouden. Zoek vooral uit wat voor jou werkbaar is. Hoe meer je er een routine in krijgt, hoe makkelijker je huidverzorging gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.