Mijn dagelijkse make-up *

“Mag ik vragen wat voor make-up jij gebruikt?” Nog niet zo lang geleden werd mij deze vraag gesteld via Instagram. Het verbaasde mij een beetje, want ik ben natuurlijk helemaal geen beautyblogger. Omdat ik wel gek ben op beauty, laat ik vandaag toch zien welke make-up ik allemaal gebruik.

Serum

Ik begin elke dag met een douche. Ik was mijn haren ongeveer twee keer in de week en de overige dagen douche ik dus zonder mijn haar nat te maken. Uiteraard was ik wel mijn gezicht, zodat ik met een schone huid aan de slag kan. Sinds kort gebruik ik als eerste een serum, het Ultra Rich Hyaluronic Serum van Xminerals (Mineralskin Cosmetics). Ik heb dit serum gekregen om te testen en aangezien ik nog nooit eerder een serum had gebruikt was ik erg nieuwsgierig. Dit serum zorgt ervoor dat je huid het vocht langdurig vasthoudt, met als resultaat een volumineuze, elastische en jeugdige huid. Ik heb nogal een vette huid van mezelf, dus ik was benieuwd wat dit serum met mijn huid zou doen. Ik gebruik maar een klein beetje serum en masseer dit met ronddraaiende bewegingen in mijn huid. Het serum wordt ontzettend snel opgenomen, wat ik echt een voordeel vind ’s ochtends, want dan heb ik geen tijd om te wachten totdat het is opgedroogd.

serum mineralskin

Dagcrème

Na het serum gebruik ik de Xminerals Hydra Day Cream met SPF 35. De dode zeemineralen die in zowel het serum als de dagcrème zitten zorgen voor het voeden van de huid en de SPF uit de dagcrème beschermt mijn gezicht tegen UV-straling. De crème smeert makkelijk uit en ik voel dat het mijn huid direct lekker zacht maakt. Het voordeel van een serum onder je dagcrème is dat er in een serum veel meer geconcentreerde werkstoffen zitten dan in een crème, dus deze twee in combinatie met elkaar versterken elkaar en zorgen voor een extra gevoede huid. Ik merk ook echt dat mijn huid wat steviger wordt door het serum en dat het mijn huid voedt, zonder het vet te maken. Fijn, wat is bij lang niet alle huidverzorging het geval.

Concealer en foundation

Als mijn dagcrème in is getrokken dan probeer ik de grootste vlekjes in mijn gezicht weg te werken met de Camouflage Cream van Catrice. Ik gebruik kleurnummer 010 en dep wat op de kringen onder mijn ogen, bij mijn neusvleugels en eventuele andere onzuiverheden. Daarna gebruik ik de All Matt Plus foundation van Catrice, ook in kleur 010, over mijn hele gezicht. Dit doe ik gewoon met mijn handen. Tot slot werk ik de kringen onder mijn ogen nog bij met de Touche Éclat concealer van YvesSaintLaurent. Ik kocht deze voor mijn bruidsmake-up en vond hem zo fijn dat ik daarna nooit meer een andere heb geprobeerd. Op dit moment gebruik ik kleur 2,5.

Een poedertje hier, een poedertje daar…

Dan poeder ik mijn gezicht af met de transparante poeder van Essence. Volgens mij wissel ik deze en die van Catrice nog wel eens met elkaar af, omdat ik nooit weet welke ik ook alweer had. Daarna de Mosaic Blush van Essence in kleur 20 en tot slot nog wat highlighter om het af te maken.

En tot slot

Daarna teken ik mijn wenkbrauwen wat bij met het donkerbruine wenkbrauwpoeder. Toen ik lichter haar had gebruikte ik de middelste maar nu dus de donkere. Geen idee van welk merk dit palet is, ik heb het ooit gekregen tijdens een swap. Als ik er zin in heb dan maak ik een lijntje boven mijn ogen met eyeliner. De Calligraph van Catrice voor de wing (maar die is niet zo mooi zwart) en de Super Liner van L’oréal voor de rest van de lijn. Die is mooi pikzwart! Mijn favoriete mascara is de Feline van L’oréal en die doe ik op zowel mijn bovenste als onderste wimpers. En als ik ergens naartoe ga komt er nog een mooie lippenstift bij. Het liefste een bruintint of warm rood.

Als ik het zo allemaal opschrijf dan lijkt het echt enorm veel, maar in praktijk ben ik zo klaar ’s ochtends hoor 🙂

Wat gebruik jij allemaal aan make-up?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.