Mijn nieuwe dagelijkse gezichtsverzorging

Pretty Curly Girl

Al maanden worstel ik met mijn huid. Acné en onzuiverheden alsof ik weer terug in de puberteit ben beland. Super vervelend en daarom heb ik inmiddels mijn complete gezichtsroutine omgegooid om te kijken of ik er iets aan kan doen…

Reiniger

Inmiddels reinig ik mijn gezicht zowel in de ochtend als in de avond met een milde reiniger. Ik gebruikte eerst de cleanser van dr. Jetske Ultee maar inmiddels ben ik overgestapt op een wat budgetvriendelijker alternatief, Zarqa Reinigingsgel Clear Skin. Deze reinigt op milde wijze en verweekt overtollig talg.

Serum

’s Ochtends breng ik na de reiniger een serum aan, het Azelaic Acid Serum van dr. Jetske Ultee. Dit serum belooft te helpen bij puistjes, te kalmeren en zuiveren en huidverkleuringen na puistjes te vervagen. Heel eerlijk, dit is een kostbaar goedje en ik durf niet te zeggen of ik werkelijk verschil zie. Grote kans dat ik deze dus weg laat wanneer mijn pompje leeg is.

Exfoliant

Toen ik op Insta om tips vroeg voor mijn puistjes, riep iedereen massaal dat ik een exfoliant moest gaan gebruiken. Aan alle reacties te lezen was dit toch echt een wondermiddel. Wederom, niet voor mij. Ik gebruik het braaf elke avond, maar kan nou niet zeggen dat het wonderen verricht. Ook hiermee begon ik met die van dr. Jetkse Ultee en gebruik ik nu Paula’s Choice Liquid Exfoliant.

Crème

Zowel ’s ochtends als ’s avonds breng ik als laatste stap een voedende crème aan. Ik gebruik de La Roche-Posay Effaclar DUO[+] dagcrème, deze crème remt de talgproductie. ontstekingen, reguleert de talgproductie, hydrateert, en bleekt pigmentvlekjes. Klinkt goed hè? Maar ook hiervan, kan ik nog niet echt zeggen dat het veel voor mijn huid doet. Ik heb ook de moisturizer van dr. Jetske Ultee geprobeerd, maar dat vond ik helemaal niks.

Voeding

Omdat die mega dure middeltjes allemaal nog niet bijzonder goed lijken te werken, en ja, ik ben al maanden bezig, ben ik ook maar op mijn voeding gaan letten. Ik dronk vier keer per dag een homemade latte, waar ik dus vier keer per dag een dubbele espresso in deed. Dat heb ik teruggebracht naar één keer per dag een latte, met caffeïnevrije koffie. En wonder boven wonder lijkt dat dus wel te helpen! Verder verschoon ik mijn kussensloop nu meerdere keren per week en stop ik mijn mondkapjes niet meer zo in mijn jas of tas maar doe ik hem eerst in een (diepvries)zakje, zodat er niet allerlei onnodige bacteriën op komen. Helpt het? Geen idee, maar baat het niet dan schaadt het niet.

Nog steeds zitten er dus meer puistjes in mijn gezicht dan ik eigenlijk wil, maar ik vrees dat ik er toch wel zo’n beetje alles aan gedaan heb om het weg te krijgen. Ze zitten op dit moment nog vooral op mijn kaaklijn en dat schijnt hormonaal te zijn. Er zit dus niks anders op dan ermee te delen helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.