Weer mooie nagels met Mistero Milano gellak

mistero milano

8 December liep ik nog nietsvermoedend bij mijn nagelstyliste naar buiten. Niet wetende dat ik bij mijn volgende afspraak zelf voor nagelstyliste moest spelen…

Verzorgde nagels

Al zo’n vijftien jaar laat ik mijn nagels elke vier weken bijwerken met acryl en gellak. Ik hou ervan om altijd verzorgde nagels te hebben, zonder dat ik daar zelf al teveel voor hoef te doen en daarnaast vind ik het een heerlijk uurtje voor mezelf. Terwijl mijn nagelstyliste haar magie over mijn nagels laat gaan, kletsen we gezellig bij en na een klein uurtje sta ik weer buiten met mooie nagels waar ik een maand niet naar om hoef te kijken, ideaal!

Uitgroei

uitgroei acryl

En toen kwam de lockdown. En hoewel ik van verzorgde nagels houd, vond ik het nou ook weer geen ramp om mijn eerstvolgende afspraak te laten vervallen. Even korter vijlen en de keer daarna zou het wel weer goed komen. Maar de keer erna viel ook weg. En natuurlijk, nog steeds geen ramp. Maar mijn nagels groeiden maar door dus de uitgroei werd steeds groter en ik kreeg het met een nagellakje ook niet meer mooi bijgewerkt. Tijd voor nieuwe nagelproducten!

Mistero Milano

Mistero Milano

Alsof ze het hadden gezien kreeg ik precies op het juiste moment een mailtje van Mistero Milano. Of ik hun gellak wilde testen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, ja natuurlijk! Ik zocht wat mooie kleurtjes uit en al snel kwam mijn pakketje binnen. Ik had nog nooit eerder zelf gellak gebruikt, dus ik vond het wel spannend of het goed zou gaan. Maar dankzij het duidelijke stappenplan op de site wist ik precies hoe ik het moest doen.

De voorbereiding

Als eerste vijlde ik mijn nagels weer een heel stuk korter. Omdat er nog op de helft van mijn nagels acryl zat, besloot ik om dat er ook deels vanaf te vijlen. Bij de overgang moest ik opletten om mijn eigen nagels niet te beschadigen, maar volgens mij heb ik het er redelijk afgebracht. Eenmaal in de juiste vorm kwam de rest van de voorbereiding. Nagelriemen voorzichtig terugduwen en de nagels ontvetten met het eerste flesje, de nail prep. Hierna een laagje primer en daarna een laagje rubber base en de eerste keer uitharden onder de UV lamp.

gellak Mistero Milano

Gellak

Tijd voor het echte werk, het aanbrengen van de kleur. Ik koos de kleur Queen of Hearts uit om mee te beginnen. Voor een mooie dekking bracht ik twee laagjes aan, en na elke laag liet ik de lak even uitharden onder de UV lamp. Tot slot nog een laagje topcoat en nadat deze ook onder de lamp uit was gehard waren mijn nagels klaar. Ik merkte dat ik nog voorzichtig was, terwijl dat niet nodig was. De gellak was uitgehard en ik kon dus meteen mijn handen gebruiken (wat ontzettend fijn is met twee kinderen in de buurt 😉 ).

Mijn ervaring

Zoals ik eerder al schreef, was het de eerste keer dat ik zelf gellak heb gebruikt. Het stappenplan op de site van Mistero Milano was daarom voor mij wel echt een must, want ik had geen idee in welke volgorde ik al die verschillende flesjes anders moest gebruiken. Natuurlijk weet je de volgorde na een paar keer wel uit je hoofd, maar nu moest ik het echt even opzoeken. Ik ben ontzettend enthousiast over het resultaat. Zoals je op de voor foto ziet, zagen mijn nagels er echt wel vreselijk uit en nu zijn ze weer netjes en verzorgd.

Door de vele laagjes heb ik ook echt het idee dat mijn nagels nu wat beter beschermd zijn en ze minder snel scheuren of breken, dus dat is ook echt een groot voordeel. En met het mooie weer van nu ga ik deze week ook mijn teennagels maar voorzien van een mooi kleurtje. Loop ik er de komende tijd in ieder geval weer netjes en verzorgd bij 🙂


*Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.