Curly Girl Methode: How to refresh?

refresh curly girl methode

Elke dag krijg ik vragen over de Curly Girl Methode, maar de vraag die steeds terug blijft komen is hoe ik mijn haar refresh? Dus wat doe ik met mijn haar op de dagen dat ik ze niet was? Daar geef ik vandaag antwoord op!

Voor de Curly Girl Methode

Voordat ik mijn haar volgende de Curly Girl Methode verzorgde, kon ik mijn haar alleen los op de dag dat ik het had gewassen. Had ik een feestje, of iets anders op de planning staan waarvoor ik mijn haar graag los wilde, dan moest ik het dus die ochtend wassen en dan kon ik alleen maar hopen dat het een beetje goed op zou drogen. Tegenwoordig draag ik mijn haar bijna elke dag los, terwijl ik het maar twee keer per week was. Sterker nog, het zit meestal twee of drie dagen na het wassen zelfs beter dan op was dag!

Wash day

Ik was mijn haar twee keer per week. Eén keer met conditioner en één keer met shampoo. Op de dag dat ik shampoo gebruik dan gebruik ik er altijd nog een haarmasker na om mijn haar weer even goed te voeden. Als ik onder de douche uit kom doe ik mijn styling routine (is er behoefte aan een blog hierover?) en na het diffusen is het wachten totdat het droog is. Na ongeveer vier uur is het droog en dan knijp ik de cast (de hard geworden gel) eruit en dan heb ik mooie gedefinieerde, pluisvrije krullen.

Dag 2 en 3

Ik slaap ’s nachts op een satijnen kussensloop, maar sowieso ben ik een buikslaper dus mijn haar heeft niet zoveel te lijden ’s nachts. Op dag 2 en 3 hoef ik dan ook eigenlijk niks aan mijn haar te doen als ik wakker word. Het hangt overigens wel een beetje van de weersomstandigheden af, maar zonder een al te gekke luchtvochtigheid schud ik mijn hoofd een keer heen en weer en ben ik klaar. Zo fijn! Het pluist dan wel wat meer dan op wasdag, maar dat vind ik niet zo erg. Overigens heeft het echt wel een tijdje geduurd voordat het zover was hoor. Pas na ongeveer driekwart jaar Curly Girl Methode, dus geduld is een schone zaak haha.

Refresh

Op dag 4 en soms ook al op dag 3, is het tijd voor een refresh. Ik heb verschillende manieren geprobeerd en voor mij werkt dit het beste. Ik heb een plantenspuit gevuld met water en daar heb ik wat leave in in gedaan. Op dit moment zit er Quench! van Aunt Jackie’s in, maar het kan met elke willekeurige leave in. Ik spuit flink met dit mengsel in mijn haar en knijp de krul er weer lekker in. Bovenop strijk ik wat pluis glad en als ik mijn hele haar heb gehad dan blijf ik er verder vanaf totdat het droog is. Als het helemaal droog is dan knijp ik de eventuele cast er nog uit maar dat is meestal niet zoveel. En dan zit het zoals op deze foto:

refresh curly girl methode

Geen extra gel

Ik gebruik op refresh dagen dus geen extra gel of mousse, maar ik weet dat er heel veel Curly Girls zijn die dat wel doen. Ik heb het geprobeerd en mijn haar werd daar vet van, dus ben er weer mee opgehouden. Ik zou zeggen, probeer het uit en kijk wat voor jou het beste werkt. Bij mij is het voldoende om het nat te spuiten met mijn water en leave in mengsel, maar misschien heb jij wel wat meer nodig.

Wat doe jij ’s ochtends met je haar als je wakker wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.