CG zilvershampoo tips

“Hoi Charlotte, (of hoi Aukje, dat komt ook regelmatig voor 😉 ) welke zilvershampoo kan ik gebruiken die CG proof is?” Dit is echt een van de meest gestelde vragen in mijn inbox, tijd om er eens wat meer over te schrijven dus…

Wat is zilvershampoo?

Even bij het begin beginnen, want wat is een zilvershampoo nou eigenlijk? Een zilvershampoo is een speciale shampoo die de gelige tint uit je haar wat koeler maakt. Vaak is zo’n shampoo blauw of paars van kleur en dat neutraliseert de gele gloed die je blonde, witte of grijze haar kan hebben. Dames die hun haar blonderen gebruiken het vaak, om de kleur mooi fris en koel te houden, maar ook mensen met (natuurlijk) grijs haar gebruiken het.

Niet CG proof

Naast de vele zilvershampoos die er te koop zijn, bestaan er ook verschillende zilverconditioners en zelfs maskers. Helaas zijn de meeste hiervan niet CG proof, dus niet geschikt voor dames die de Curly Girl Methode volgen. Gelukkig zijn er wel CG zilvershampoos, dus ik heb er een aantal voor je opgezocht en op een rijtje gezet.

cg zilvershampoo

CG zilvershampoo, conditioner en maskers

CG Zilverconditioner

Hoe gebruik je CG zilvershampoo?

Eigenlijk gebruik je zilverproducten precies op dezelfde manier als de normale varianten. Met zilvershampoo was je je haren, zilverconditioner laat je even intrekken voordat je het uitspoelt en een zilvermasker laat je nog wat langer intrekken voor het beste effect. Je kunt ervoor kiezen om wekelijks een zilvershampoo te gebruiken, of alleen een zilvermasker wanneer je merkt dat het weer nodig is. Kijk vooral wat bij jou past!

CG Zilvermasker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.