Eerste Hulp Bij de Curly Girl Methode

“Mam ik weet het zeker, jij hebt ook zulke krullen hoor.” Tja, als je al je hele leven je haar stijl föhnt, dan weet je ook niet zo goed hoe het ook anders kan. Maar dat heb ik haar even laten zien…

Al bijna twee jaar ben ik nu bezig met de Curly Girl Methode. Ik weet nog lang niet alles, maar steeds meer en ik blijf bijleren. Sommige vrouwen vinden het veel werk, maar ik vind het heerlijk om lekker uit te proberen en mijn krullen steeds mooier te zien worden. Sterker nog, ik vind het zo leuk, dat ik zo’n beetje alle krullenbollen in mijn omgeving wil helpen. Het liefste nodig ik iedereen bij mij thuis uit om ze te helpen hun krullen nog mooier te krijgen. Toen ik dat tegen mijn moeder zei, aarzelde ze geen moment en we maakten meteen een afspraak.

Mijn moeder föhnt al zo’n beetje haar hele leven haar haren stijl. Ze wist wel dat ze krullen had, maar had geen idee hoe ze ermee om moest gaan. Daar wist ik wel wat op 🙂 We begonnen met de final wash van Pretty Curly Girl, daarna een deepco van een uur met Andrelon Kokosboost en nadat we die hadden uitgespoeld gebruikte ik mijn twee favorieten van dit moment, de Leave in en Lijnzaadgel van Pretty Curly Girl. Diffusen, uiteindelijk de cast uitknijpen en het resultaat was al meteen mooi! Beetje pluizig nog wel, maar geduld is een schone zaak bij de Curly Girl Methode.

We bleven doorgaan en omdat mama het fijn vond als ik nog een paar keer wilde helpen kwam ze elke keer naar mij op wasdag. Zo leuk om dit samen te doen! Inmiddels zijn we al wat weken verder en is haar krul nog zoveel mooier! Veel minder pluis en veel mooier gedefinieerd. Ze moet nog wel een keer naar een echte krullenkapper (afspraak staat gepland!) en ik weet zeker dat het resultaat dan nog mooier wordt, want nu zit er nog niet echt een krullenmodel in.

En nu? Nu kan ze het voortaan zelf en zit mijn taak erop. Maar de volgende afspraak staat gepland hoor, want binnenkort komt er een nieuwe Curly Girl to be op bezoek, waarvan ik zeker weet dat ze ook zo’n mooie resultaten gaat behalen. To be continued…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.