Mijn krullen essentials

buffalo jurk

“Charlotte, hoe houd jij jouw krullen zo mooi?” Een van de vele vragen die ik dagelijks krijg over mijn haar. Qua producten wil ik nog wel eens wisselen, maar deze essentials gebruik ik meerdere keren per week en zijn onmisbaar in mijn routine!

Afrokam

Om te beginnen een afrokam. Er zijn krullenbollen die zweren bij verschillende speciale borstels, ik heb dat nog niet zo. Ik houd van mijn simpele, goedkope afrokam. Ik kam hier onder de douche mijn haar mee door als er conditioner in zit en ik verdeel hiermee mijn masker en leave in door mijn haar. Dit is dan ook meteen de enige kam of borstel die ik voor mijn haar gebruik.

Badmuts

Bij Casa verkopen ze heerlijk grote badmutsen waar tenminste al mijn haar in past. Ik zet deze op wanneer ik onder de douche ga en mijn haar niet was, zodat de stoom niet voor pluis zorgt, maar ik gebruik hem ook om mijn masker in te laten trekken en als mini wet plop als ik onder de douche uitkom. Dat betekent dat ik, nadat ik de leave in over mijn haar heb verdeeld, de krul er ondersteboven weer flink in knijp en ik vervolgens de badmuts op zet, zodat ik mezelf rustig af kan drogen zonder druppelend haar. Ik heb er op dit moment 4 en zou echt niet meer zonder kunnen.

Vernevelaar

Toen ik begon met de Curly Girl Methode had ik alleen een plantenspuit, maar sinds ik de vernevelaar heb merk ik wel echt verschil. Ik spray hiermee mijn haar extra nat tijdens het stylen, maar bijvoorbeeld ook als ik wil refreshen. Er zijn ook mensen die in de vernevelaar leave in met water mengen en dat bij de refresh op het haar sprayen. Ideaal ding dit!

Hydrofieldoek XL

Wist je dat een gewone handdoek te ruw is voor je haar en het kan beschadigen? Sinds ik dit weet gebruik ik alleen nog maar hydrofieldoeken of een oud t-shirt voor mijn haar. De hydrofieldoeken zijn ook fijn om over je badmuts te doen wanneer je haarmasker intrekt, zodat er geen druppels water in je nek lopen.

Satijnen kussensloop

Veel krullenbollen hebben na een nacht slapen enorm veel klitten in het haar. Een satijnen kussensloop kan hierbij helpen. Nou ben ik een buikslaper, dus ik heb hier niet zoveel last van, maar voor de zekerheid heb ik toch een satijnen kussensloop. Voor de momenten dat ik wel op mijn rug of zij wil liggen. Overigens zijn er ook veel Curly Girls die slapen met een bonnet (soort slaapmutsje) maar dat vind ik persoonlijk helemaal niks.

Zazzy Bandz

Op de dagen dat mijn krullen wel mooi krullen, maar het niet helemaal lekker valt gebruik ik mijn Zazzy Bandz. Een hoofdband die past als een zonnebril maar door de bijzondere vorm geen hoofdpijn veroorzaakt of haar beschadigd en er kunnen geen krullen in verstrikt raken, ideaal!

Diffuser

En last but zeker nog least, mijn föhn met diffuser. Zonder diffuser duurt het ongeveer 388 uur voordat mijn haar droog is met al dat product erin en door de diffuser krijg ik een mooie krul.

Welke haar essential is voor jou onmisbaar?

Lees ook: Curly Girl Producten die bij Kruidvat te koop zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.