De haarroutine van Curly Girl Marieke

cg methode

Curly Girls zijn dol op het lezen van de haarroutines en tips and tricks van anderen! Daarom heb ik deze rubriek in het leven geroepen, om onze favorieten te delen en van elkaar te leren! Vandaag is Marieke aan de beurt…

Wie ben je? Vertel eens wat over jezelf
Hi! Ik ben Marieke, 28 jaar, en ik studeer geschiedenis. Daarnaast werk ik als examentrainer en als consultatiebureau assistente bij de GGD. Ik heb een vriend, maar ik woon nog thuis dus ik pendel op en neer. Verder kijk ik veel series en films, lees ik graag (maar dat staat op een laag pitje omdat ik zoveel moet lezen voor mijn studie), volleybal ik met een gezellig damesteam (maar nu even niet dankzij miss Rona) en Skype ik graag met vrienden en vriendinnen.

Ben je altijd al een Curly Girl geweest?
Nee totaal niet. Ik heb mijn krullen geërfd van mijn vader, en mijn moeder had alleen lichte slag toen ze lang haar had, dus er was niemand die me dingen uit kon leggen. Tot voor kort borstelde ik mijn haar dagelijks een paar keer. Ik leverde echt een gevecht met pluis. Ik ben bezig met mijn haar lang laten groeien, dus op die zoektocht kwam ik in twee verschillende hoekjes van het internet terecht. Eerst de long hair community, op zoek naar een goeie conditioner, en daarna de curly girl method, omdat ik siliconenvrije producten zocht. En ja, als je met curly girls praat, stimuleren zij je om het eens te proberen.

Ben je ook altijd blij geweest met je krullen? Nee, zeker toen het alleen maar pluizig was en maar niet glad geborsteld wilde worden.

Wat voor producten gebruikte je voordat je overstapte op de Curly Girl Methode? Garnier Loving Blends Vanille Papaya shampoo (met siliconen) en Andrelon One Minute Mask Care & Repair (maar ik denk alweer wat recepturen geleden xD). Ze veranderden de receptuur van het masker, en dat had ik in eerste instantie niet door, dus daardoor ben ik veel lengte verloren een paar jaar geleden. Dat was wel een dieptepunt. Toen ben ik op de long hair community gestuit, heb ik een tijdje nog siliconen gebruikt maar het hielp mijn haar niet echt vooruit. Toen stuitte ik op de Garnier Fructis Hair Food maskers, zonder siliconen, en die werkten zo zalig dat ik gestopt ben met siliconen toen, maar niet met sulfaten. Die gebruikte ik nog een paar maanden, maar mijn haar werd er toch te droog van. Nu gebruik ik alleen SLES om te clarifyen als mijn haar dat nodig vindt (zo eens in de maand)

Hoe lang gebruik je nu al CG producten? Sinds juni van dit jaar.

Wat zijn jouw haareigenschappen?
2c/3a, medium density, medium dikte, lage porositeit.

Wat zijn jouw favoriete CG producten?
Heb je even? DM Balea MED Ultra Sensitive Shampoo (uit Duitsland, sowieso een aanrader want veel conditioners zonder siliconen gewoon in de drogist), Jessicurl Deep Conditioning Treatment (geur maakt me niet uit), Shea Moisture JBCO Strengthen & Restore Treatment Masque, Giovanni Smooth As Silk conditioner, Desert Essence Coconut conditioner, Novex Movie Star Hair Mask, The Innate Life Rose Elixir, Giovanni Direct Leave-In, Curls Blueberry Bliss Leave-In, DM Balea Oil Repair Schwerelos Crème-Kur, Garnier Fructis Hair Food (Papaya, Banana en Aloe zijn mijn favoriete varianten). Hmm, ik heb er vast meer, maar ik kom er even niet op. Deze lijst is een combinatie tussen aanraders van het internet en wat er beschikbaar is bij de drogist. Love, Beauty & Planet herformuleert constant, wat heel jammer is want hun gele conditioner was zalig.

Wat staat er nog op jouw CG wishlist?
My Soigné Hair Cream (maar stiekem gewoon alles), Carina Cosmetics Sweet Pea Leave-In, Giovanni stylers, Eco Slay, Treluxe, Aussie Instant Freeze gel, Uncle Funky’s Daugher Curly Magic Curl Stimulator, Jessicurl stylers. Ik ben nog niet zo bekend met het styling gedeelte van CGM dus daar heb ik nog geen geld aan uitgegeven.

Als je maar één product zou mogen kiezen, waar kan je dan niet zonder?
Giovanni Direct Leave-In. Mijn haar zuigt dat op als een spons, uitschieten is niet zo erg.

Wat is jouw absolute krullen-essential must have?
Een satijnen kussensloop.

Hoe ziet jouw (favoriete) routine er op dit moment uit?

-Balea MED Ultra Sensitive Shampoo

-Combinatie van twee maskers/conditioners (gewoonte opgepikt uit de long hair community en erg handig omdat ik vrij droog haar heb)

Paar combo’s: Shea Moisture JBCO mask + Garnier Hair Food Banana

Novex Movie Star Mask + Garnier Hair Food Papaya

2x Desert Essence Coconut conditioner

2x Giovanni Smooth as Silk conditioner

Jessicurl Deep Conditioning Treatment + Kinky Curly Knot Today (spoel ik ook uit, bevalt niet als leave in)

-Citroenzuur rinse die ik niet uitspoel. Helpt geweldig tegen kalk dat zich maar al te graag aan mijn haar vastkleeft.

-Giovanni Direct Leave-In raken, praying hands, borstelen met The Ultimate Tangle Teezer

-Europrofit mega strong styling gel in secties aanbrengen, borstelen en scrunchen

-Wet plop, zodat ik restjes gel en leave in ook makkelijk kan afspoelen.

-Ploppen met t-shirt.

-Diffuser als ik zin heb, anders aan de lucht drogen.

Ik diffuse met oordoppen in, zo hou ik het langer vol.

Daarna SOTC en fluffen.

Bedankt voor het meedoen Marieke! Wil jij ook meedoen aan ‘De haarroutine van een Curly Girl?’ Stuur me dan even een mailtje (info@aukjeswereld.nl) en dan mail ik je de vragenlijst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.