De haarroutine van Curly Girl Marieke

Curly Girls zijn dol op het lezen van de haarroutines en tips and tricks van anderen! Daarom heb ik deze rubriek in het leven geroepen, om onze favorieten te delen en van elkaar te leren! Vandaag is Marieke aan de beurt…

Wie ben je? Vertel eens wat over jezelf

Ik ben Marieke, getrouwd met mijn grote liefde en moeder van een olijk duo van 7 en 6 jaar oud. Ik werk vier dagen in de week als  transportplanner bij een rederij. Daarnaast gaat een hoop vrije tijd zitten in mijn persoonlijke mama en lifestyleblog Mariekeblogt.nl Naast bloggen ben ik ook gek op het maken van invulboeken, haken, skaten en planten.

Ben je altijd al een Curly Girl geweest?

Nee, maar vanaf het moment dat er in 2011 geconstateerd werd dat ik last heb van seborroïsch eczeem ben ik altijd wel op zoek geweest naar vooral shampoo met zo min mogelijk troep erin.

Ben je altijd blij geweest met je krullen?

Nee ik verafschuwde mijn krullen. Had totaal geen idee wat ik met die krengen moest. En bij de kapper liet ik het na een knipbeurt dan ook standaard stylen. Voelde me daar dan toch altijd prettiger bij.

Wat voor producten gebruikte je voordat je overstapte op de Curly Girl Methode?

Heel lang gebruikte ik de shampoos van Loving Blends, vooral omdat er geen siliconen in zaten en ik in de veronderstelling was dat ze echt goed voor mijn haar waren. Niet wetende dat de producten die ik gebruikte, allesbehalve cg waren. Al kreeg ik daar wel meer krullen mee dan met bijvoorbeeld Yes to Carrots.

Hoe lang gebruik je nu al CG producten?

Ik gebruik pas sinds de uitbraak van corona echt alleen maar cg producten.

Wat zijn jouw haareigenschappen?

Mijn haareigenschappen zijn

Normale elasticiteit

Hoge porositeit

Grof

Krultype 2c/3a

Wat zijn jouw favoriete CG producten?

Op dit moment gebruik ik Petal tea tree shampoo, Loving Blends yoghurt masker als deepco, Kruidvat Leave in milde crèmevoeding en Europrofit styling gel. Maar ook de producten van Giovanni heb ik inmiddels mogen testen en daar ben ik aangenaam door verrast moet ik zeggen.

Wat staat er nog op jouw CG wishlist?

Op mijn wishlist staan meerdere producten. Ik ben wel erg benieuwd waarom iedereen zo lyrisch is over de Creme of Nature Snot en zou die dus wel eens willen proberen. En ik ben ook wel nieuwsgierig naar de Pretty Curly Girl lijn. Oh en de ACV rinse wil ik binnenkort echt gaan doen, want merk dat mijn haar dat nodig heeft en gewoon omdat ik benieuwd ben hoe dat uit gaat pakken.

Als je maar 1 product zou mogen kiezen, waar kan je dan niet zonder?

Momenteel is dat wel de leave in van Giovanni

Wat is jouw absolute krullen essential must have?

Mijn grove kam waar ik mijn haren mee uit kam onder de douche.

Hoe ziet jouw (favoriete) routine er op dit moment uit?

Ik heb 2 wasdagen in de week, de korte en de lange. De lange vind ik zelf het fijnste.

Deze plan ik altijd in het weekend. Ik gebruik eerst de deepco op droog haar, dat laat ik een halfuur tot driekwartier intrekken, dan spoel ik dat uit onder de douche en was daarna alleen mijn hoofdhuid met shampoo en kam daarna met de grove kam mijn haar uit. Na het douchen gebruik ik de leave-in, maak het haar wat natter en doe er dan gel in. Ik laat het aan de lucht opdrogen. En kneed na ongeveer 2 uur de cast eruit.

Bedankt voor het meedoen Marieke! Wil jij ook meedoen aan ‘De haarroutine van Curly Girl…’? Stuur me dan even een mailtje (info@aukjeswereld.nl) en dan mail ik je de vragenlijst!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Liefs-Charlotte.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.