Our diary #122

Het is alweer zondag en dat betekent dat er weer een diary klaar staat. Deze week hield ik bewust nog lekker rustig, omdat het weer de eerste schoolweek na de zomervakantie was voor Aukje. Even rustig wennen aan het normale ritme.

We sloten de vakantie vorige week af met een heel rustig weekend. Lekker veel binnen spelen en niks op de planning. Wat resulteerde in een overhoop gehaald huis maar goed, niks wat de kinderen niet op konden ruimen met als beloning een zakje chips haha.

Maandag was het zover, Aukjes eerste dag in groep 3. Ze vond het spannend maar had er gelukkig ook wel weer zin in.

Kijk haar nou zitten, ze wordt zo groot! Na schooltijd sprak ze meteen af met een meisje uit haar groepje, zo leuk hoe snel ze nieuwe vriendinnetjes maken op die leeftijd.

Wij gingen onder schooltijd nog even naar de supermarkt voor de boodschappen.

En eenmaal weer thuis was het tijd om te poetsen. Ik dan, Emmi mocht lekker dansen en televisie kijken.

Dinsdag at Emmi een heel bakje blauwe bessen leeg! Snoepkont!

Daarna lazen we samen heel veel boekjes.

Maakten we een puzzel.

En haalden we Aukje weer op van school. Alleen ging Aukje bij een vriendinnetje spelen, tot groot verdriet van Emmi. Dit resulteerde in een mega driftbui, gelukkig in de auto, maar jeetje wat kan ze soms tekeer gaan zeg.

Woensdag was het weer lekker weer dus tijd om buiten te spelen.

Maar Emmi wilde niet naar buiten, ze wilde boekjes lezen.

Tijd om Aukje op te halen. Dit keer ging ze gelukkig wel mee.

Even naar de winkel om lekkere croissants te halen.

Na de lunch speelden de meisjes lekker met stoepkrijt in de tuin.

En toen was het tijd voor de kapper. Ik wilde eigenlijk alleen Aukje haar puntjes laten knippen maar zelf wilde ze wel 20 centimeter van haar haar af! Haar haar, dus er ging een flink stuk vanaf.

In de tussentijd speelde Emmi braaf met het speelgoed uit de kapsalon.

Emmi werd voor etenstijd door mijn moeder opgehaald voor een logeerpartijtje. Daarna begon ik met koken. Wij zijn dol op pasta, alleen mag ik het niet hebben i.v.m. mijn buikklachten. Daarom maak ik altijd twee varianten, eentje voor Maikel met macaroni, paprika, champignons, ui, gehakt en tomatensaus en eentje voor mezelf met courgette, spinazie, gehakt en tomatensaus. Net zo lekker, alleen beter voor mijn buik!

Donderdagochtend had Aukje nog even tijd om in Maikels nieuwste speeltje te rijden. Ik weet niet wie het leuker vond, Aukje of Maikel haha.

Daarna kwam Monique gezellig bij mij zodat we samen een ochtend konden werken.

We maakten samen foto’s voor een Instagram post en daarna ging ik nog even sporten.

De meisjes waren ondertussen bij mijn ouders en Emmi was blij dat Aukje weer thuis was uit school.

Ze kunnen toch zo lief samen spelen!

Vrijdagochtend had ik eerst een afspraak voor mijn nagels. Daarna reed ik door naar Eindhoven om samen met Monique de trein naar Roermond te pakken.

We hadden namelijk een afspraak bij Wolford. Het was zo gezellig! De rest van de middag werkte ik nog wat aan mijn blog en ’s avonds aten we gezellig frietjes met lieve (jarige) vrienden.

Ook kwamen Aukje haar nieuwe gymkleren binnen. Ik shopte dit leuke setje bij Bristol en Aukje was er helemaal weg van. Het shirtje is wat korter dan ik had gedacht, maar gelukkig staat het Aukje erg leuk! Overigens was er ontzettend veel keuze bij Bristol. Ze hebben veel verschillende gymkleren, gymschoenen en leuke (gymtassen) voor fijne prijsjes. De moeite waard om even een kijkje te nemen!

Gistermiddag bracht ik de kindjes al op tijd naar mijn ouders voor een logeerpartijtje want wij hadden een feestje. Vandaag ga ik misschien nog wel even zwemmen met de kindjes en komende week is het weer een stuk drukker. Met afspraken op school, een sushi date met Monique en Bregje, een stapavond met vriendinnen van de Pabo en nog wat opdrachten voor mijn blog die ik af moet ronden. Fijne week weer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.