Our diary #148

De vakantie zit er alweer op, maar gelukkig hebben we de foto’s nog πŸ˜‰ Er staat een mega vakantie diary klaar, met bijna 50 foto’s van afgelopen week…

Vrijdag kwamen we aan bij het huisje. Zoals je gisteren al hebt kunnen lezen, had ik geen tijd om foto’s te maken omdat ik te druk was met poetsen… Zaterdagochtend wilden de meisjes lekker verven en kleuren, dus we begonnen de vakantie met een lekker rustige ochtend.

Al snel kregen we gezelschap.

Aukje en Maikel vertrokken voor de middag weer richting huis voor het proefzwemmen van Aukje, dus Emmi en ik bleven alleen in het huisje.

Gelukkig hoefden we niet lang alleen te zijn, want mijn zus en zwager kwamen gezellig een dagje en nachtje op bezoek dus we gingen nog even een boodschap doen (en klagen bij de receptie).

Nadat ons bezoek was gearriveerd werd alles uit de kast getrokken om ze te vermaken. Of moesten ze Emmi vermaken? Wie zal het zeggen? Hier lag Emmi alias Elsa verstopt en wij hadden natuurlijk geen idee waar ze was.

Toen we waren uitgespeeld was het tijd om even gezellig naar het strand te gaan. Emmi nam haar verrekijker mee, zodat ze goed vogels kon spotten πŸ˜‰

Moppie!

Wat fijn om eens op pad te zijn met iemand die uit zichzelf ook eens zomaar een foto maakt waar ik op sta! Thanks sis! πŸ™‚

We konden op het strand bijna vliegeren met Emmi, dus hielden het al snel voor gezien. Maar Emmi en ome Marc zochten samen nog even wat “geheime plekjes” op in de duinen.

Ook nog even met tante Anneke en daarna hielden we het voor gezien.

Via de speeltuin weer terug, maar eerst nog even op de schommel.

Ook hier wilde ze natuurlijk even in gaan liggen.

Over randjes lopen met tante Anneke en daarna nog even naar de binnenspeeltuin. Na het zwemmen sloten Maikel en Aukje aan en nadat de kindjes poffertjes hadden gegeten en in bed lagen was het tijd voor ons. Friet, biertjes, gin tonic en 30 seconds. Nou vooruit, en water en paracetamol voor Maikel want die was ziek…

De volgende ochtend waren de meisjes ontzettend vroeg wakker. Ze wilden heel graag naar ome Marc en tante Anneke, maar ik kon ze nog heel even tegenhouden haha.

Ik deed vlug een co-wash en ging voor de snelle routine, alleen leave in en mousse. Blij met het resultaat!

Nadat we oom en tante weer hadden uitgezwaaid, ging ik alleen met de meisjes op pad. Maikel was te ziek om mee te gaan en van dat binnen zitten wordt niemand vrolijk, dus op weg naar de binnenspeeltuin.

Je kon zien dat het park nog redelijk nieuw was.

De meisjes gingen meteen spelen en ik had ondertussen gezelschap van baby.

Natuurlijk gingen we ook nog even buiten spelen.

Op vakantie houden we van rustige ochtenden. Lekker lang in pyjama dus, op het gemakje ontbijten, beetje dansen voor de televisie en lekker lang onder een dekentje op de bank liggen.

Van school had Aukje weer een ‘vakantiebingo’ meegekregen. Elke dag even samen lezen dus. Ze vroeg er zelf om, gelukkig! Ze heeft het oefenen namelijk wel nodig dus ik ben blij dat ze er zelf mee komt en we haar niet hoeven te pushen.

En toen wilde Aukje allemaal kleine staartjes, Emmi was uiteraard weer Elsa en vanwege het slechte weer hadden we de Wii meegenomen dus tijd om te dansen.

Er werd ook flink getekend en geknutseld. Zie je de vergelijking? πŸ˜‰

Even voor de televisie met wat rauwkost.

Wederom een lekker rustige ochtend.

Samen naar de eendjes kijken.

Een droog dagje! Zie je hoe blij ik daarmee was?

Even naar het strand dus. Al was het nog wel koud.

Frisse buitenlucht opsnuiven. En zie je Maikel en Aukje op de achtergrond?

We hadden een beetje moeite met het uit de speeltuin krijgen van de dames, maar eenmaal onderweg naar het strand rende Aukje flink vooruit.

Het is dat ze roze laarzen aan heeft anders zou ze niet opvallen.

Na het strand was het tijd voor lunch. Emmi vroeg heel stoer zelf om een tekening aan de serveerster, dat doet haar grote zus haar niet na hoor.

Even lekker spelen in het speelhoekje en uiteraard alles weer opgeruimd toen we naar huis gingen.

We hadden allemaal oude vakantie doe-boeken meegenomen en in één van die boeken zat een Kinderen voor Kinderen memory spel. Super leuk!

En een paar tellen later stond Aukje te gillen dat ze een regenboog zag. Het was ook wel een hele mooie!

We hadden gelukkig genoeg speelgoed meegenomen, want het weer zat ons niet bepaald mee.

Maar gelukkig had lieve Angela ons wat tips gegeven en dus konden we ook wat andere dingen buiten het park gaan doen. Deze foto is misschien wat onduidelijk, maar dit was in een sporthal vol met springkussens en spelletjes. Aukje was hier druk met het uitdrukken van alle groene lampjes.

De meiden vonden het geweldig!

En ik vergeet voor het gemak maar even dat ik een uur in de rij heb gestaan voor de schmink. Misschien was het wel langer ook…

Maar alles voor de kindjes, toch?

Zij hadden het in ieder geval erg naar hun zin, en daar gaat het om!

Donderdag gingen we zwemmen. Ik maakte deze foto van mezelf in bikini en vroeg mezelf tijdens het schrijven van deze diary af waarom. Ik wilde hem verwijderen, toen ik me ineens bedacht dat ik hem toch gewoon zou gaan plaatsen. Ik ben namelijk best trots op wat ik heb bereikt met sporten het afgelopen jaar en dat mag ik best laten zien, toch? Dus bij deze, ik in bikini op je beeldscherm πŸ˜‰

Nog even een filmpje en toen was het tijd om te gaan. We hadden kaartjes gekocht om bij Center Parcs te gaan zwemmen, omdat Maikel de zwembaden daar altijd het allerleukste vindt.

Na het zwemmen gingen we nog even naar de show van Orry kijken, Emmi’s grote vriend. Ze wilde niet vooraan zitten bij de andere kindjes, maar heeft veilig bij ons aan tafel ontzettend genoten. na afloop wilde ze wel even op de foto met Orry.

En vrijdag gingen we alweer naar huis. Eenmaal thuis ging ik meteen druk aan het wassen. De meisjes vonden dat wel prima want ook zij gingen meteen aan de slag. Aukje speelde schooltje en Emmi…

Was ook blij dat ze weer met haar eigen speelgoed kon spelen.

Zaterdag stond in het teken van Aukje haar C diploma. In 13 maanden haalde Aukje gewoon haar ABC, zo ontzettend knap! Voor het zwemmen maakten we daarom samen een lekkere taart, om die na het zwemmen gezellig met de opa’s en oma’s op te eten. Klein feestje voor mijn grote kleine meisje. Zo trots!

Komende week begint het gewone leven weer. Weer gewoon naar school, ik ga na 7 weken eindelijk weer sporten en in het weekend staan er weer wat gezellige dingen gepland. Fijne week weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.