Our diary #151

Het is weer zondag en ondanks dat ik helemaal de dagen kwijt ben nu we allemaal thuis zitten, dacht ik er gelukkig nog op tijd aan en staat er dus gewoon een nieuwe diary klaar!

Haha altijd als ik naar bed ga kijk ik nog even bij de meisjes. Dit keer trof ik Aukje zo aan, zo grappig!

Maandag wilde Aukje al meteen voor school werken. Omdat ze een week eerder twee dagen niet naar school was geweest vanwege een hoest (mocht toen al niet meer) haalden we mooi die dagen in. Stiekem best handig, zo’n mamajuf die alles van groep 3 weet 😉

Tijd voor fruit! Lekker buiten in het zonnetje en omdat de meisjes het zo leuk vonden om schooltje te spelen, zat de ranja ook in een schoolbeker.

Emmi had vorige week bij oma gezien dat ze even lag te genieten in het zonnetje. Dat deed Emmi nu dus ook haha.

Ook binnen kunnen de meisjes zichzelf goed vermaken.

Lekker rekenen, met de bouwhoek op de achtergrond 😉

En knutselen. Super leuk, deze foto had ik ook in mijn stories op Insta gezet en ik kreeg super veel reacties dat mensen dit zo’n leuk idee vonden en het ook gingen maken met de kids. Zo leuk!

Een tijdje terug kreeg Aukje een heleboel spulletjes om te knutselen, die komen nu in deze tijd goed van pas. Ze had het nog niet eerder gezien dus alles is nog nieuw voor haar en dus helemaal leuk!

Dit kreeg ze dus onder andere…

Multitasken deze week hoor. Emmi links van mij bezig houden met een zoekboek terwijl Aukje rechts van mij schoolwerk maakt.

We hadden geluk met het weer, dus waren lekker veel buiten.

Huiswerk. Schrijf vijf hakwoorden op met stoepkrijt (woorden die je schrijft zoals je ze hoort).

Aukje wilde een kaartje maken voor haar vriendin. Nadat hij klaar was hebben we hem meteen in de brievenbus gestopt.

Omdat wij geen Netflix of Disney + kunnen kijken (iets met aan het einde van de internetverbinding wonen en dus mega traag internet hebben) ruilden we wat dvd’s met een vriendin. Vaiana hadden we nog nooit gezien, maar wat een leuke film is dat!

Rekenwerk van school.

Ik merk dat ik ’s avonds kapot ben. Mijn hoofd zit vol en ondanks dat ik heel veel dingen los probeer te laten (zoals het huishouden bijvoorbeeld en andere dingen die “moeten”) merk ik dat ik echt op ben ’s avonds. Ik slaap slecht, wat natuurlijk ook niet meewerkt. Even ontspannen in bad dus. Ik kon alleen niet kiezen welke olie ik zou gebruiken, ik kon namelijk alles wel gebruiken 😉

Nederland in beweging! Beetje ochtendgymnastiek haha.

Tijd voor een spelletje. Kijk Aukje nou, de held. Onder de tafel gaan liggen omdat ze bang was haha.

En het was heerlijk weer donderdag, dus we waren de rest van de dag zo’n beetje buiten.

Boffen dat we zoveel ruimte hebben! Lekker op de Space Scooter.

Even boodschapjes halen. Best fijn om even in mijn eentje weg te kunnen. Ik ben gek op de meiden, maar even geen ge-mama aan mijn hoofd is best fijn.

Weekend dus Aukje hoefde geen schoolwerkjes te maken. Nou vindt ze het zelf erg leuk om werkjes te doen, dus ik zocht een leuk online spellingprogramma op zodat ze toch wat kon doen.

Ik kwam nog een nieuw letterbord tegen, ik wilde hem eigenlijk bewaren om een keer cadeau te doen met een leuke tekst erop, maar Aukje vroeg of ze hem mocht hebben. Natuurlijk mag dat! Ze ging meteen aan de slag met woorden maken.

Het is alles behalve fijn en leuk dat de zaak nu dicht is, maar de meisjes vinden het wel fijn dat papa nu wat meer tijd heeft.

Op naar week 2! Fijne week weer! O en mocht je in de buurt wonen, deze week gaat de winkel open, met lekkere verse asperges (en cadeaubonnen om een keer te komen genieten als we weer open mogen). Hopelijk tot snel in de winkel!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.