Our diary #153

De derde thuisweek zit erop en het begint te wennen. Voor de kinderen is het gewoon nog een grote vakantie, op dezelfde kamer slapen, leuke dingen doen, lekker veel naar buiten. Dat zal nog wennen worden als Aukje weer naar school moet straks 😉

Vorige week zondag begon ik maar eens aan de enorme stapel was die op me lag te wachten. De meisjes speelden ondertussen schooltje.

Toen ik even naar boven ging voor een haarmasker, werden Maikel en de meisjes ineens creatief. Ze maakten een computer en bij Aukje is er een filmpje van Huisje Boompje Beestje op.

Ik ben de dagen een beetje kwijt, maar ik geloof dat dit maandag was haha. Even lekker ontbijten voor de televisie.

Tijd voor school!

En daarna mocht ik even op uitje naar de supermarkt. De weekboodschappen halen.

Terwijl ik aan het poetsen was, haalde ik ook meteen wat oude knutselwerkjes weg. Aukje zag deze kaarsenhouder die ze met Kerst maakte en wilde hem die avond op tafel bij het eten. Nu eten we dus al de hele week met een romantisch kaarsje erbij, gezellig!

Tijd om iets leuks te doen, cupcakes bakken!

De garde aflikken is natuurlijk het lekkerste.

En het versieren is het leukste!

Lekker buiten een rondje rijden over de parkeerplaats.

En spelen in de lege speeltuin van ons terras.

Terwijl ik met Aukje voor school aan het werk was, bewerkte Emmi deze pop met stickers haha.

Ik had nog wat Hema cadeaubonnen liggen dus ging er even tien minuutjes tussenuit om deze op te maken. Een korte broek voor Aukje, speelgeld (omdat ze bijna elke dag winkeltje spelen) en de lekkerste paaseitjes om het bedrag vol te maken.

Weer even lekker naar buiten.

Emmi vond in de schuur wat speelgoed wat ik eigenlijk weg had gezet omdat er niet meer naar om werd gekeken. Uiteraard was dat nu weer heel interessant en wordt er weer volop mee gespeeld.

Even lekker samen een boekje lezen op de bank.

En tijd om lekker te dansen met Just Dance.

Emmi had buiten een trein gemaakt, of papa even mee wilde spelen. Dat wilde hij gelukkig dus Emmi helemaal blij. Veel leuker met papa dan met mama, want ik kan haar natuurlijk niet met stoel en al optillen haha.

Tijd om te koken! Pasta met spinazie, courgette en asperges voor Maikel en mij, spinaziestamppot voor de meisjes.

Emmi wilde helpen, zo gezellig.

Smakelijk!

Emmi vindt het zo leuk om door boekjes te bladeren. Hier heeft ze de Donald Ducks van Aukje te pakken.

Vrijdagochtend mocht Aukje even videobellen met de juf en daarna gingen we een nieuw huiswerkpakketje ophalen. Het werd door het raam aangegeven en zo konden we ook nog even veilig met de juf kletsen.

Eenmaal thuis wilde Aukje meteen kijken wat erin zat en ze was zo blij dat haar wisbordje erbij zat dat ze meteen een dicteetje wilde maken.

Tijd om de paastakken te versieren.

Tadaa! Een gezellige bonte bedoening haha. Alsof het nog niet bont genoeg was in huis nu, met al dat rondslingerende speelgoed. En zie je dat kleine roosje voor de vaas? Ik had dus een tas vol met van die dingen, van toen ik nog juf van groep 3 was. Bij het leren van het woord ‘roos’, kregen alle kinderen dan een eigen roosje op hun tafel, dus ik heb er zeker 30. Die staan nu door het hele huis verspreid haha. Lang leve de kinderen die alles leuk vinden wat op zolder ligt 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.