Our diary #154

Eerste paasdag. Normaal gesproken een dag waarop ik aan het werk ben op de Hoeve, dit jaar niet omdat het horecagedeelte gesloten is. Gelukkig hebben we de winkel nog en die is vandaag wel gewoon open, maar dat betekent dat het voor mij eigenlijk gewoon net zo’n dag is als gisteren, eergisteren en alle andere dagen de afgelopen weken…

Geen idee of het nou zondag of maandag was, maar de meisjes speelden in ieder geval even in de speelschuur haha.

Ze wilden ook daar lunchen, dus ik maakte thuis een boterham en een paar crackers en nam ze mee naar de schuur.

Het was nog wat frisjes, maar met onesie konden de meisjes al prima zonder jas naar buiten.

De volgende dag mochten de dames zelf hun kleding uitzoeken. Aukje ging voor haar favoriete zomerjurkje en Emmi trok haar verkleedjurk van Belle en het Beest aan. Even samen lekker dansen voor de televisie.

En daarna was het tijd om te knutselen. Ik had de avond ervoor bedacht dat het wel leuk was om een glas in lood achtig knutselwerkje te maken, dus dat ging ik eerst even uittesten. Daarna wilde Emmi verder.

Aukje maakte natuurlijk haar eigen werkje. Zo leuk geworden!

Van buiten moest ik ook een foto maken van Aukje. Beetje confronterend wel, want ik moet de ramen en kozijnen hoognodig eens wassen.

Tijd voor school. Maar dat kan ook prima buiten.

Emmi wilde ook aan tafel erbij.

Na het schoolwerk gingen we ganzeneieren versieren. Mijn oom en tante hebben ganzen in de tuin, dus zij kwamen deze (op afstand) even brengen.

Ik had een goede haardag dus dat moest ik even vastleggen haha.

Toen ik de meisjes even voor een filmpje had gezet zodat ik wat dingen op kon ruimen, zag ik ze ineens zo samen zitten. Zo lief!

Tadaa! Een regenboog ei en een ei met een patroon, aldus Aukje.

Lunchtijd! Lekker buiten, het was zo’n fijn weer!

Spontaan besloot ik dat de meisjes sandalen nodig hadden, dus we reden even naar de schoenenwinkel. Alles goed geregeld daar, maar twee gezinnen binnen, beiden aan de andere kant van de winkel en het voeten meten gebeurde met een speciaal scherm ertussen. Top! De dames zijn blij met hun nieuwe sandalen en hebben ze deze week al veel gedragen.

Voor school moest Aukje een muis knutselen. We mochten zelf kiezen van welk materiaal en omdat Aukje dol is op handwerken stelde ik voor om een muisje van vilt te maken. Kijk eens hoe mooi ze dat heeft gedaan!

Donderdagochtend kwamen opa en oma Paashaas al eitjes verstoppen in de tuin. Aukje en Emmi vonden het zo leuk!

Er werd goed gezocht.

En gevonden!

En als klap op de vuurpijl had oma ook nog eens een enorm knutselpakket laten bezorgen. Ze boffen maar met zo’n opa en oma!

De buit, inclusief twee zelf geknutselde mandjes uit het nieuwe knutselpakket.

Later op de dag vond Emmi dat de bloemen in het gras wel wat water konden gebruiken.

Vrijdagochtend speelde Emmi al vroeg doktertje.

Aukje was ondertussen al hard aan het werk voor school.

Emmi kwam erbij dus ik gaf haar ook een werkje.

Na het werk gingen we lekker naar buiten. Emmi nam allemaal potjes en pannetjes mee naar buiten en ging gezellig muziek maken.

Daarna werd de tafel gedekt voor haar poppenvrienden.

En wat werd er deze week toch veel geschommeld! Overigens heb ik woensdag extra veel foto’s gemaakt voor een plog, allemaal met mijn nieuwe camera dus ik ben benieuwd wat jullie daarvan vinden. Komt komende week online!

Fijne paasdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.