Our diary #156

Wauw, hoe langer we thuis zitten, hoe meer foto’s ik ga maken volgens mij. Best bijzonder want je zou toch zeggen dat alle dagen er hetzelfde uitzien, blijkbaar toch niet…

Normaal gesproken is zondag de drukste dag op de Hoeve, maar nu alleen de winkel open is, is zondag juist een wat rustigere dag en is Maikel dus iets meer thuis. Daar maken de meiden dan meteen dankbaar gebruik van!

Omdat we nog mega veel chocolade hadden liggen van Sinterklaas, Kerst en Pasen besloot ik dat we daar iets leuks mee zouden gaan doen. Aukje is gek op bakken en alles wat daarop lijkt, dus enthousiast ging ze aan de slag.

We haalden verse aardbeien uit de winkel en Aukje mocht deze zelf in de chocolade dippen. Ze vond het super leuk om te doen.

Tadaa! Helaas vonden de dames het niet lekker haha. Ach ja, zijn we toch weer even bezig geweest 😉

De volgende dag maakten we dus maar zelf caramel zeezout fudge, om het goed te maken. Dat vonden de dames wel lekker en dat snap ik ook wel haha.

Het was zo’n fijn weer dat we lekker vaak buiten waren.

Vriendinnen zeggen weleens dat het bij mij altijd zo netjes is. Nou, dat valt wel mee hoor haha. Zeker nu is het hele huis al zes weken één grote bende.

We moesten wachten met het doen van de boodschappen tot Maikel terug was van het werken (asperges sorteren) en dat duurde veel en veel te lang. Tegen de tijd dat hij thuis kwam was het te laat voor boodschappen dus ik besloot dat we dan maar uit eten zouden gaan in de auto 🙂

Emmi wilde de volgende ochtend een feestboterhammetje. Wordt geregeld!

Ik besloot dat het tijd was om iets te proberen. Ik zag namelijk bij Bregje op Insta dat ze haar haarkleur had opgefrist met een zilvershampoo, dat zag er zo goed uit dat ik dat ook eens wilde proberen. Op de Curly Girl Facebookpagina zocht ik naar een cg zilvershampoo en al snel kwam dit als tip. De paarse kleurcrème van Kruidvat, mengen met conditioner of een masker. Even in laten trekken en na het uitspoelen geeft het hetzelfde effect als een zilvershampoo. Ik heb ongeveer 2/3 masker en 1/3 kleur gemengd, dat heb ik drie kwartier in laten trekken en het resultaat? Ik zag geen verschil haha. Ach ja, misschien meng ik de volgende keer wel 50/50, want ik heb nog spul over.

Daarna was het weer tijd voor school.

Ik kocht een nieuw spelletje, waar de meiden natuurlijk meteen mee aan de slag wilden.

Een mooi moment voor mij om even boodschappen te gaan doen.

Toen ik terugkwam waren ze nog steeds bezig.

Ik bedacht ineens dat ik nog iets in de kast had liggen en haalde het voor Emmi tevoorschijn. Op Insta kreeg ik ontzettend veel vragen hierover. Helaas heb ik dit enkele jaren geleden gekregen voor een samenwerking, maar bestaat de webshop die dit materiaal maakte helaas niet meer.

Jammer, want het is erg leuk spul!

Emmi vond de Rummikub ook leuk 🙂

We gingen voor het eerst sinds de lockdown op verantwoorde visite bij oma. Wat waren de meisjes blij dat ze oma weer konden zien!

Daarna reden we even door naar de aardbeienplantjes om een stukje te filmen.

De volgende dag begon Aukje weer braaf met haar schoolwerk en Emmi las ondertussen een boekje voor aan haar pop en poes.

De rest van de dag speelden de meisjes lekker buiten en begon ik aan deel 1 van De zeven zussen.

Een nieuwe, heerlijke lentedag!

Er werd gekleurd en geplakt.

Er werden ijsjes gegeten.

En ik genoot van het heerlijke weer in de hangstoel.

De volgende dag mocht Aukje even helpen met het schillen van de asperges. Ze vindt het zo leuk als ze mag helpen.

Nu we alle dagen thuis zijn en alle dagen op elkaar lijken, was het ritme soms ver te zoeken en vergaten we het regelmatig om ’s ochtends tanden te poetsen. Deze checkpad die we van Gezinnig.nl kregen helpt daar heel goed bij. Zo ziet Aukje zelf namelijk precies wat ze allemaal nog moet doen, ideaal!

Ik verbaas me soms over hoe snel het allemaal gaat in groep 3. Jep, ook ik als juf blijf me verbazen, het is namelijk toch anders als het om je eigen kind gaat haha.

Emmi deed ondertussen kunstjes in de kamer.

Even lekker kleuren. Ze pakte een kaartje, plakte er een sticker in, zette een paar krasjes, deed hem in een enveloppe en kwam hem naar mij brengen. “Mama, ik heb geschreven jij bent de liefste mama van de wereld”. Dan smelt je toch!

Als lunch wilden de meisjes weer een lekker plankje. Wordt geregeld.

Vrijdags waren we weer lekker veel buiten.

Terwijl de meisjes aan het fietsen waren zat ik me te vervelen op een bankje haha.

Tijd voor de vrijdagmiddagborrel met mijn vriendinnetjes! Statief klaar, wijntje en chips klaar, zo kon ik lekker vanuit de hangstoel bellen.

Toen ik even binnen ging kijken was Emmi tegen Aukje aan in slaap gevallen. Zo lief.

’s Avonds weer frustratie alom.

Zaterdagochtend was het nog maar koud, dus Emmi wilde haar onesie aan. Toen ze even buiten ging spelen kwam daar een bodywarmer bij en voor het gemak vergat ze alles uit te trekken toen ze weer naar binnen ging.

Ik moest een pakketje wegbrengen en Maikel was druk aan het werk, er zat dus niks anders op dan de meiden mee te nemen. Ze bleven keurig buiten de winkel wachten totdat ik klaar was.

Omdat Aukje heel veel waterwratjes op haar benen heeft, wil ik haar elke dag een schone (pyjama)broek aandoen om te proberen verdere uitbraak te beperken. We kochten daarom dus een nieuwe pyjama en ook maar meteen een voor Emmi. Het liefst hadden ze hem meteen aangetrokken, maar van mij moesten de pyjama’s eerst in de was. Kijk die twee ongeduldige meisjes nou staan haha.

Bedtijd! De handige checkpad heeft twee kanten, eentje voor de ochtend en eentje voor de avond. Heb je ’s ochtends alles afgewerkt? Dan staan de wieltjes meteen goed voor de avond, handig!

Komende twee weken heeft Aukje vakantie. We hebben bij de bibliotheek wat boeken gereserveerd zodat we wel kunnen blijven oefenen met lezen en ik wil eigenlijk een paar keer gaan fietsen met de meisjes. Verder staat er helaas (en natuurlijk) weinig op de planning. Fijne vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.