Plog: een dagje Efteling

Sprookjesbos

Afgelopen zaterdag gingen we gezellig een dagje naar de Efteling. We gingen niet alleen met ons gezin maar ook nog met opa en oma en wat was het een leuke dag! Ik had geen betere dag kunnen kiezen om te ploggen!

We beginnen de dag goed! De meisjes komen zoals elke ochtend lekker bij ons in bed liggen en na wat knuffels en tekenfilms is het tijd om eruit te gaan. Ik spring onder de douche en maak mezelf klaar voor een gezellig dagje.

Inmiddels zijn de meisjes ook aangekleed en zodra we allemaal beneden zijn zet ik ze met een ontbijt voor de televisie zodat ik alle spullen kan klaarleggen.

Wie er het eerst het hotel ziet 🙂

Op de parkeerplaats de koets van de dames even in elkaar zetten (hij past achter in de auto, maar dan moeten wel de wielen eraf. Gelukkig klik je die weer heel makkelijk eraan).

Opa en oma zijn er ook dus we kunnen gaan.

Entree Efteling

Joehoe! We zijn er weer!

Pardoes Efteling

Eerst even met Roodkapje en Assepoester op de foto en daarna ook nog met Pardoes. Super leuk!

Efteling

Toen we uit Symbolica kwamen regende het dus tijd om te schuilen bij de grote carrousel.

winterEfteling

Gelukkig is het snel weer droog en kunnen we verder. De meisjes waren nogal onder de indruk van de ondergesneeuwde kerstbomen hihi.

jokie en jet

Kwamen we toch zomaar Jet tegen. Super leuk!

En de zon ging nog schijnen ook!

pagode

En terwijl Aukje met opa en oma in de Pagode ging, bleven wij beneden en keken we toe hoe ze steeds hoger en hoger gingen.

Onder het genot van een lekkere cappuccino 🙂

Even kussen met mijn kleinste moppie.

Efteling

En door naar de Oude Tufferbaan. Heet die eigenlijk nog wel zo nou hij vernieuwd is?

Efteling

Er wordt flink getoeterd.

Efteling

En daarna gaan de meisjes hierin. Aukje wilde met oma en Emmi met papa. Opa en ik bleven gezellig samen wachten en zwaaien.

papier hier

Dit blijft leuk, papiertjes weggooien bij Holle Bolle Gijs.

rode schoentjes

Samen met opa naar de Dansende Rode Schoentjes kijken.

Efteling

Dit blijft Aukje leuk vinden, terwijl ik er zelf niks aan vind haha.

Sprookjesbos

Emmi las even het sprookje voor 🙂 Maikel ging ook nog met de meisjes in dat nieuwe sprookje, van die zwanen. Ze stonden eeuwig in de wachtrij voor een rondje van 10 seconden haha. Maar Aukje vond het prachtig!

Hans en Grietje

Het Sprookjesbos blijft gewoon leuk hè.

Sprookjesboomshow

We gingen naar de Sprookjesboomshow en hoewel er maar één speler was (ik denk vanwege de theatertour?) deed hij het toch erg leuk. Na afloop mochten de meisjes even met Langnek op de foto en Emmi gaf hem ook nog een spontane high five.

Ook een leuke attractie, een spiegel haha. Geen idee waarom die daar stond, maar Aukje en Emmi vonden hem leuk.

land van laaf

En terwijl de meisjes met opa en papa in de Laaf attractie zaten kon ik het niet laten om even naar de lachspiegels te lopen.

Eenmaal weer thuis aten we nog gezellig wat met z’n allen bij ons op de Hoeve. Aukje schreef de bestellingen op.

En na een lange en gezellige dag was het dan echt bedtijd.

En ik was blij dat ik mijn diary van de dag erna al klaar had staan want zo’n dagje is toch stiekem best vermoeiend. Lekker met de beetjes omhoog op de bank, nagenieten van een fijn dagje.

Op Instagram kreeg ik wat vragen over ons dagje Efteling. De Jokie en Jet knuffel namen we gewoon mee van thuis, die kochten we nu dus niet maar Jet hebben de meisjes ooit gekregen en Jokie kocht ik denk ik toen Aukje 2 was ofzo. Ook vroeg iemand wat we allemaal met beide meisjes hebben gedaan. We zijn in het Sprookjesbos geweest, het Land van Laaf, Carnaval Festival, Droomvlucht, Symbolica, Oude Tufferbaan, dat walvisding, de Carrousel en Aukje is nog in de Pagode geweest. En toen was de dag om, perfect!

Het was een heerlijke dag en we hadden ook echt geluk met het weer en de drukte. We hoefden nergens echt heel lang te wachten en de meisjes vermaakten zich prima in de korte rijen die er wel stonden. Volgende week begint de winter Efteling weer, daar zijn we al een paar jaar niet meer geweest dus misschien dat we over een paar maanden nog een keertje gaan.

Wanneer ben jij voor het laatst naar de Efteling geweest?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.