Blogbattle: Maak een DIY in Sinterklaas thema

Blogbattle

O jee, wat deed ik mezelf nou toch weer aan? Een DIY in Sinterklaas thema in de week waarin we op vakantie waren. In de week waarin Aukje jarig was en er dus een traktatie en een verjaardag voorbereid moesten worden vanuit ons vakantiehuisje. En dus had ik eigenlijk geen tijd voor deze DIY…

DE WINNAAR VAN DE VORIGE CHALLENGE

Oké ik durf het bijna niet te zeggen maar ook deze ronde heb ik weer gewonnen. Maar ik vraag me af of iedereen wel echt objectief heeft durven stemmen. Super lief natuurlijk, al die stemmen voor mij, maar het valt me wel op dat op de facebookpagina van Merel de meeste stemmen voor haar zijn en op mijn pagina de meeste stemmen voor mij. Benieuwd hoe er dit keer gestemd gaat worden, de één na laatste challenge van de blogbattle.

Maak een DIY in Sinterklaas thema

DE Vijfde CHALLENGE

Voor de vijfde challenge mochten Merel en ik lekker gaan knutselen. Een DIY in Sinterklaas thema. Ik ben gek op knutselen en DIY, maar dit zijn zo’n beetje de drukste dagen van het jaar voor een blogger. Tel daar een kinderverjaardag, traktatie en een weekje weg bij op en je hebt gewoon geen tijd om iets gaafs te knutselen. En toen bedacht ik ineens dat ik twee jaar geleden een gave wegwijzer voor Sinterklaas heb gemaakt. Hij was alleen nog niet af, omdat ik nog zwanger was van Emmi en we op dat moment nog geen naam hadden. Ik dook de zolder op en haalde hem tevoorschijn. Tijd om hem af te maken! (Oké misschien niet helemaal eerlijk, maar het is een Sinterklaas DIY die ik zelf heb gemaakt, alleen twee jaar geleden. En hij is gewoon ontzettend leuk!)

sint wegwijzer

Benodigdheden:

  • 3 of 4 houten latjes
  • Een stuk touw
  • Verschillende kleuren verf
  • Een printer
  • Een pen en een zwarte en zilveren stift
  • Sinterklaas accessoires
  • Niettang
  • Lijmpistool

Werkbeschrijving

Verf de houten latjes in een kleur naar keuze. Ik koos voor zwart, rood en wit omdat ik die kleuren mooi bij het Sinterklaas thema vind passen. Bedenk dan de tekst die je op de latjes wilt hebben. Ik koos voor de tekst: “welkom Sint en Piet hier wonen Aukje en Emmi” maar je kan er natuurlijk ook iets anders op zetten. Deze tekst print je in verschillende lettertypes uit. Vervolgens leg je de uitgeprinte vellen op de plankjes en als je de letters dan met een pen overtrekt, staan de lijntjes in de plankjes en kan je de letters inkleuren met stift (of verf, maar stift is makkelijker).

Vervolgens decoreer je de plankjes nog met Sintjes, Pietjes of andere Sinterklaas accessoires en tot slot maak je het touw vast aan de achterkant van de plankjes, met behulp van het nietpistool. En klaar is je Sinterklaas wegwijzer! Leuk voor buiten aan de deur (al moet je dan wel verf voor buiten gebruiken) of gewoon voor in de woonkamer.

wegwijzer sinterklaas

Ben je nou ook zo benieuwd naar Merels uitvoering van de challenge? Kijk dan zeker even op www.lotuswritings.nl. En als je beide pagina’s hebt bekeken vergeet dan zeker niet om via Facebook te stemmen wie deze challenge heeft gewonnen. Heb je geen Facebook en wil je toch meestemmen, dan mag je natuurlijk ook gewoon een reactie onder onze blogs achter laten. Alvast bedankt voor het stemmen!

De laatste challenge, die over twee weken online komt, wordt nog ingevuld… Dus als jij een leuk idee hebt voor deze laatste opdracht, laat het weten!

Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.