DIY: Pindakrans maken

pindakrans makenHeb je nog geen idee wat je deze vakantie met al je vrije tijd moet doen? Verwen dan de vogeltjes eens met een lekkere pindakrans. Je maakt hem heel makkelijk zelf en het resultaat is ook nog eens mooi genoeg om hem cadeau te geven, voor kerst bijvoorbeeld…

Beeld jezelf even in dat het hartje winter is (dat is het ook), dat er overal sneeuw ligt (dat dan weer niet) en dat de vogeltjes het koud hebben en nergens wat te eten kunnen vinden. Dan kan je natuurlijk met je kind een pindaslinger gaan rijgen, maar je kan het ook een niveautje hoger tillen en een pindakrans maken. Lekker voor de vogeltjes en leuk om naar te kijken! En eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om te maken, ik vond het zelfs heel erg ontspannend!pindakrans makenBenodigdheden:

  • Strokrans
  • Vogelpinda’s 
  • Lint 
  • Lijmpistool

Stap 1:
Lijm het lint om de krans heen. Zorg dat het lint lang genoeg is om hem ergens op te kunnen hangen en dat je wat lint over houdt om een strik van te maken.

Stap 2:
Lijm nu de pinda’s één voor één op de krans. Ik heb ervoor gekozen om het recht te doen, maar in visgraat lijkt me ook erg mooi. Wel wat moeilijker denk ik. De eerste rijen zijn het makkelijkste om te maken, maar wanneer je krans bijna vol is moet je gaan puzzelen om de pinda’s nog mooi passend op de krans te krijgen. Best een uitdaging!

Stap 3:
Maak een mooie strik van het stuk lint dat je over hebt en lijm deze bovenop de krans. En klaar is je pindakrans!pindakrans makenZo simpel is het! Ik heb er nog over gedacht om er vetbolletjes met punaises tussen te hangen, ik denk dat dat ook wel leuk was geweest. Maar heb er dus uiteindelijk toch voor gekozen om hem simpel te houden. Less is more, toch? Straks pak ik hem mooi in en dan breng ik hem morgen met de meisjes naar mijn opa en oma als kerstcadeautje.

Heb jij wel eens een vogeltjeskrans gemaakt?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?pindakrans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.