Aukje vs. mama… *

mommy and me collectie shoeby

Als Aukje zelf mocht gaan shoppen, dan zou haar kledingkast er heel anders uitzien dan nu. En hoewel ik het belangrijk vind dat Aukje kleding draagt die ze zelf mooi vindt, wil ik het toch een klein beetje in de hand houden. Om een voorbeeld te geven van de verschillen laat ik vandaag 5 keer Aukjes keuze zien vs. mijn keuze…

Als Aukje en ik samen gaan winkelen dan mag Aukje in de eerste instantie altijd zelf kiezen wat ze leuk vindt. Maar omdat ik het echt niet helemaal los kan laten, zoek ik zelf ook maar al te graag mee en gelukkig vindt ze mijn alternatieven meestal net zo mooi. Maar omdat het me leuk leek om onze keuzes eens te vergelijken, gingen we eens samen internetshoppen. Ik besloot om naar de site van de Bijenkorf te gaan, omdat hier lekker veel merken bij elkaar onder één dak zitten, zodat we alle keuze zouden hebben.

rokje bijenkorf

Aukje zag als een van de eerste dingen deze roze tule rok met glitters. Ze is een echt meisje-meisje en alles wat roze of goud is en glitters heeft is geweldig. Dit rokje van het merk Mango is dan natuurlijk helemaal perfect, want: roze en glitters! Zelf zou ik eerder voor een wat stoerder rokje kiezen, zeker nu ze volgend jaar naar groep 3 gaat. Deze legergroene van TUMBLE ‘N DRY bijvoorbeeld. Net even wat minder prinses, maar toch nog steeds meisjesachtig.

jas bijenkorf

Om maar meteen in de kleur roze te blijven, een roze jas was het volgende waar haar aandacht naar uit ging. Ik moet toegeven dat deze lakjas van Tommy Hilfiger ook wel echt heel erg gaaf is, maar ik ben bang dat ze die maar erg weinig zal dragen. Ik vind een spijkerjasje veel praktischer voor de zomer. We zoeken er een leuke bodywarmer bij en dan kan ze hem ook tijdens de koudere dagen aan.

jurk bijenkorf

Aukje is dol op jurkjes, dus toen ze deze knalroze jurk zag was ze op slag verliefd. Ik vond hem wel een beetje teveel van het goede, maar een goed compromis kon ik niet zo goed vinden haha. Ik zou namelijk meer voor de rechter gaan, wat neutraler en minder opvallend, maar toch met nog genoeg leuke details. Gelukkig vond Aukje die uiteindelijk ook wel mooi, nadat ik had gezegd dat er kant op zat (het is maar net hoe je het brengt 😉 )

sneakers bijenkorf

En had ik al gezegd dat Aukje roze mooi vindt? 😉 Roze schoenen staan dan ook hoog bovenaan haar wensenlijstje. Deze zijn van Adidas en hoewel ze wel heerlijk zullen zitten en ze ideaal zijn omdat ze geen veters hebben, vind ik ze toch wel erg roze. Ik zou dan eerder voor een neutralere sneaker kiezen, maar dan wel met roze details om Aukje tegemoet te komen haha.

shirt bijenkorf

En tot slot vraagt Aukje al maanden om kleding met eenhoorns, prinsessen, zeemeerminnen of andere prints erop. Ik hou daar nooit zo van, dus meestal houden we dit soort prints bij de pyjama’s. Dit shirt van Benetton vond ze natuurlijk helemaal prachtig, want en roze en een zeemeermin. Ik zou dan weer liever voor een wat rustiger shirt kiezen, al moet ik zeggen dat ze de linker nog wel naar school aan zou mogen van mij. Dan zie ik het toch niet 😉

Gelukkig komen we er uiteindelijk meestal wel uit samen. Ik koop alleen nog maar kleding met Aukje erbij, zodat ze zelf mee kan kiezen en mijn alternatieven voor haar keuzes goed kan keuren 😉 En nu heeft ze toch een kast vol kleren die we beiden leuk vinden.

En, herkenbaar? Hebben jullie kids ook zo’n andere kledingsmaak als jullie? Ik hoor het graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.