De Trend van het Seizoen: Ritsen *

Ieder seizoen is er wel een andere trend die helemaal hot is en overal terugkomt op het gebied van mode en lifestyle. Dit seizoen zijn het onder andere ritsen. Zo kun je denken aan opvallende ritsen bij tassen, maar ook op broeken of zelfs in kleding. Ritsen geven een edgy touch aan kleding en het zorgt ook soms voor een praktisch element. In deze blog bespreken we vier items waarbij de trends voor ritsen terugkomen.

Ritsen op broeken: stoere details

Een item waar de ritsen trend heel erg in terugkomt is broeken. Zo zijn er vele broeken waar de ritsdetails op te zien zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld ykk ritsen te zien op skinny jeans of ritsen op cargo broeken. Eigenlijk geeft het broeken altijd een stoere look, zonder het fout te maken. Dit is snel het geval bij scheuren in broeken, dit is ook stoer maar wel vaak onverzorgd. Bij ritsen in broeken is het echt een spannend detail, dat soms ook functioneel is. Bij de cargo pants heb je vaak zakken met ritsen, waar je ook daadwerkelijk spullen in kan doen. Heel handig voor een festival of wandeling.

Ritsen op accessoires: functioneel en mooi

Naast kledingstukken zijn ritsen ook vaak te zien in of op accessoires. Dit klinkt logisch, maar het is vaak een hele mooie en functionele toevoeging. Denk bijvoorbeeld aan een tas met verschillende vakjes en mooie ritsen als eyecatcher van de tas. Een goede rits is essentieel bij een kwalitatieve tas. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een rits van Leatherbox voor handtassen. Daarnaast heb je ook ritsen bij schoenen die functioneel zijn of juist gewoon voor de look.

Ritsen op jassen: functionele accenten

Ritsen zijn ook van groot belang bij mooie jassen. Zo is het dit keer niet alleen een kwestie van een look, maar natuurlijk ook voor functionaliteit. Een jas zonder ritsen is vaak erg onhandig omdat dan alles uit de zakken valt. Een trend waarbij veel ritsen op een jas heel populair zijn, is bij de leren jasjes. Deze zijn vaak voorzien van horizontale, maar ook verticale ritsen voor een edgy look.

Ritsen op jurken: stoer en vrouwelijk gemengd

Als laatste trend op het gebied van ritsen hebben we de trend van ritsen op jurkje. Vaak zijn dit bijvoorbeeld bodycon jurken met ritsen aan de voorkant. Soms kunnen deze enkel een stukje open, en soms loopt de rits helemaal tot onderaan. Dit geeft een vorm van vrouwelijkheid en accentueert vaak goed. Anderzijds zie je ook de functie van ritsen bij de achterkant van de jurk om hem aan en uit te kunnen trekken, of aan de zijkant. Dit geeft een speels effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.