Verkleden alleen voor kinderen? Echt niet! *

carnavalslandKinderen zijn dol op verkleden. Veel volwassenen eigenlijk ook, maar zij laten dat alleen tijdens carnaval zien. Zo jammer eigenlijk, want verkleden is zo ontzettend leuk. En het kan eigenlijk zoveel vaker dan alleen tijdens carnaval…

Ik heb het al vaker laten weten, ik ben echt dol op verkleden. Een mooi pak, gave schmink, alles erop en eraan. Maar om mezelf nou op een doordeweekse dinsdag te verkleden slaat natuurlijk nergens op. Daar kom je als kind nog wel mee weg, maar als volwassene is dat toch een beetje vreemd. Maar er zijn heus wel meer gelegenheden (te bedenken) waarbij je je lekker uit kan leven hoor:carnavalsland

  • Tijdens Halloween. De kans is groot dat er bij jou in de buurt een Halloween feest of optocht is. Natuurlijk hoort daar dan ook een eng kostuum bij. En als je jezelf nou opgeeft als vrijwilliger bij de lokale spooktocht dan mag je misschien wel een paar avonden mee spoken. Goed excuus om je eens een paar dagen lekker eng te verkleden en schminken, toch?
  • De bierfeesten. Een uit Duitsland overgewaaid fenomeen. Ga samen met je partner in een mooie Dirndl met bijpassende Lederhose en beleef een gezellige Duitse avond samen.
  • De elfde van de elfde. Voor de echte Carnaval liefhebbers heeft dit geen uitleg nodig. Het startschot voor een nieuw carnavalsseizoen. En daar hoort natuurlijk een fijn feestje bij, compleet verkleed natuurlijk. Voordeel is dat je lekker zelf kan bepalen wat je aantrekt, want het is gewoon een soort Carnaval.
  • Een vrijgezellenfeest. Vaak wordt de vrijgezel op een vrijgezellenfeest verkleed, zodat het voor iedereen duidelijk is wie er gaat trouwen. Maar lang niet iedereen zit op zo’n verkleedpartij te wachten. Fijn is het dan als de rest van de groep zich ook gedeeltelijk verkleden, als is het maar met eenzelfde accessoire, zodat de vrijgezel niet al teveel opvalt.
  • Vijf december is natuurlijk ook zo’n fijne verkleedpartij. Verwacht niet dat je zelf je pak kan kiezen 😉 maar wie weet heb je geluk en mag je je eigen kleur bepalen. Leuk om voor erbij te doen, als de kinderen op school zitten. Lekker de Piet uithangen op een andere school.
  • Zin in een fijne kerstfoto met het hele gezin? Koop de leukste Kerstelf pakjes voor jullie allemaal en maak zo je eigen kerstkaart. Verkleed je jezelf liever iets vrouwelijker? Dan zijn er ook echt wel sexy kerstvrouw pakjes te koop 😉
  • Geeft je kind een kinderfeestje in een leuk thema? Super gaaf toch als jij als ouder ook in het thema past! Dus hop, duik die verkleedkoffer in en leef je uit. Blijf wel in het thema trouwens, beetje vreemd als er ineens een banaan rondloopt op een Frozen feestje 😉
  • Tijdens een themafeestje. De Toppers bedenken bijvoorbeeld elk jaar een thema voor hun concerten. Zo gaaf om te zien dat bijna iedereen ook echt volgens het thema verkleed komt. En heb je geen themafeestjes op de planning staan? Dan geef je er toch gewoon zelf één!
  • En dan heb je natuurlijk nog carnaval zelf. Vier (of vijf) dagen lekker feesten totdat je erbij neervalt 😉 En natuurlijk draag je elke dag een ander kostuum, gewoon omdat dat leuk is (en omdat het pak van gisteren echt gewassen moet worden…)

Mijn nieuwste outfit van Carnavalsland hangt in ieder geval al klaar, nu maar hopen dat er zich snel een gelegenheid aandient!
Vind jij verkleden ook zo leuk?Carnavalsland Carnavalsland carnavalsland

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.