De favorieten van mama Merel…

Merel [800x600]Het is weer zaterdag en dat betekent dat het weer tijd is voor “de favorieten van”. Deze week is het de beurt aan Merel, die je misschien wel kent van lotuswritings.wordpress.com. Kijk je mee naar de favorieten van Merel?

Stel jezelf even kort voor: Ik ben Merel, 32 jaar oud en moeder van drie kinderen (9 jaar, 1,5 en 9 mnd). Ik woon samen met Ro. Bij niemand kan ik zo mezelf zijn als bij hem en hij laat me harder lachen dan wie dan ook. Als ouders zijn we hecht en gelijkwaardig, een veilig vangnet voor de kinderen. Voor ik ging bloggen studeerde ik Geschiedenis, maar het werkveld is klein en schrijven bleef mijn passie. Tijdens mijn zwangerschap van de middelste trok ik de stoute schoenen aan en ben begonnen als freelancer. Inmiddels blog ik dus ook over onze dagelijkse sores, waar kan als het even mogelijk is met de nodige zelfspot. Het leven is immers al serieus genoeg!

Op welke blog kunnen we meer over jou vinden? www.lotuswritings.wordpress.com

Wat is het favoriete kledingmerk voor je kinderen? Ik vind Jottum erg mooi (chic is misschien een beter woord). Overigens heel erg prijzig en niet alle ontwerpen zijn mijn smaak, maar het is elke euro waard. Verder hou ik van H&M, de prijs/kwaliteitverhouding is altijd prima. Bovendien hoeven we ons niet druk te maken dat ze tegenwoordig regelmatig thuiskomt vol moddervlekken en/of kapotte knieën.

En het favoriete kledingstuk? Onze oudste kreeg voor haar laatste verjaardag een witte cocktailjurk van Ralph Lauren. Het wit stak zo mooi af tegen haar gebruinde huid. En hoewel ze tegenwoordig vooral in (kapotte) spijkerbroeken buitenspeelt en graag voetbalt met de jongens, was ze die dag echt weer een dametje.

Wat is jouw favoriete televisieprogramma voor kinderen? Alles met Bert en Ernie. Gelukkig vindt onze peuter hen ook erg leuk. De humor is tijdloos en het geeft me een extra reden om met kerst de cd weer uit het stof te trekken. Hopelijk vinden de kleintjes het net zo leuk als ik en zingen ze in straks in december keihard mee met ‘Waarom is toch de sneeuw niet zwart maar wit’. De oudste heb ik gelukkig al zo ver.

En je favoriete (voorlees)boek? Pluk van de Petteflet. Ik hou ervan om voor te lezen met allerlei stemmetjes en in dat boek kan je jezelf helemaal uitleven. Geldt trouwens voor alle boeken van Annie M.G. Schmidt.

Wat is jouw favoriete foto van je kinderen?

favorieten van merelNet als sommige anderen kies ik er bewust voor hun gezichten niet te tonen, maar deze foto maakte ik afgelopen week. Ze zaten met zijn drieën voor het raam te turen naar de vogels (onze middelste heeft momenteel een vogelfascinatie). Het mooist vind ik dat je toch de verschillen zo duidelijk ziet: de oudste heeft dik haar en wat slag, de middelste een krullenbos en de jongste stijl haar. Wonderlijk! Je ziet dat het zusjes zijn, maar dan wel alledrie met een uniek uiterlijk (en innerlijk).
Wat is jouw favoriete dagje uit met je kinderen? We hebben een abonnement op Blijdorp en ik vind het heerlijk om daar in het weekend rond te wandelen. De verwondering op die gezichtjes als we in het Oceanium staan en het schaterlachen bij de apen… Omdat we dat abonnement hebben, kunnen we gemakkelijk voor een uur of maximaal twee gaan. En dat is over het algemeen lang genoeg met een anderhalfjarige met duidelijke eigen wil!
Wat is je favoriete binnen activiteit met je kinderen? Samen bakken of film kijken met de oudste, met de kleintjes zing ik veel (vooral tot mijn plezier overigens, want laatst zei onze peuter dwars door mijn liedje heen: “Stop, mama!” – heb mijn laatste sprankje hoop dus op de jongste gevestigd, die vooralsnog naar me blijft lachen). En we bouwen graag een tent.
En je favoriete buiten activiteit? Naar de speeltuin of een stuk wandelen/fietsen. Dat laatste is er nog niet van gekomen, omdat de jongste nog te klein is voor het fietszitje. Ik kijk er wel naar uit, vooral straks als de temperatuur iets hoger is en de polder in volle bloei staat. Heerlijk! En met de oudste vind ik het vooral leuk om te gaan winkelen. Echte buitenactiviteiten inclusief ouders zijn er inmiddels niet zovaak meer bij met haar.
Wat is je favoriete speelgoed voor je kinderen? Het befaamde keukentje van IKEA en een roze speeltent. Die staan allebei garant voor urenlang speelplezier.
En je favoriete spelletje om samen te doen? Een potje pesten! We hoeven ons niet in te houden, omdat onze oudste best tactisch meedoet en ons gemakkelijk eruit speelt als we even niet uitkijken. Monopoly vind ik persoonlijk trouwens ook erg leuk, zowel de kinder- als de volwassen versie.
En welke cd vind jij het leukste voor je kinderen? K3. Van de nieuwe samenstelling kan ik nog niet veel zeggen, maar de oude drie vond ik stiekem zelf ook best leuk.
En heb je ook een favoriet liedje? Niet direct. Wel eentje die favoriet is bij de oudste (maar dan vooral omdat hij tot vervelens toe in mijn hoofd blijft hangen zodra ik hem gehoord heb): ‘Een paard is edel’, van Ernst, Bobbie en de Rest. Ik raad het niemand aan om het nummer op te zoeken, want voor je het weet loop je boodschappen te doen en zing je ongemerkt ‘van zijn kleine teen tot aan zijn schedel’.
Welk moment van de dag vind jij het fijnste en waarom? Vlak voor het slapengaan. Nog even een verhaaltje voorlezen of de dag bespreken met elkaar, en er worden veel knuffels en ontelbare kusjes uitgedeeld.favorieten van merelMerel, bedankt voor het meedoen en voor het delen van jouw favorieten! Ik krijg die kinderliedjes ook nooit uit mijn hoofd hihi, fijn hè 😉

Wil jij ook een keer meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar info@aukjeswereld.nl en wie weet zie je jouw antwoorden hier binnenkort staan!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.