Lockdown fotochallenge

Olympus Pen E-PL10

Afgelopen week deed ik mee aan een photochallenge en ondanks dat het me niet elke dag lukte om er tijd voor vrij te maken, was het op de dagen dat het wel lukte, een welkome afleiding. Omdat er vast ontzettend veel mensen zitten te wachten op wat afleiding, bedacht ik deze laagdrempelige lockdown fotochallenge die iedereen (ook gewoon met zijn telefoon) mee kan doen!

Waarom een fotochallenge?

Ik merk aan mezelf dat ik behoorlijk aan huis vastgeplakt zit op het moment. We kunnen nergens naartoe, onze meiden worden niet blij van een boswandeling en dus is het ontzettend makkelijk om de hele dag thuis te blijven. Het nadeel daarvan is dat ik na twee weken lockdown een ontzettend kort lontje heb, de kinderen regelmatig elkaar, zichzelf en mij in de weg zitten en we allemaal eigenlijk heel hard toe zijn aan wat afleiding. Tijd voor verandering!

Wat houdt de fotochallenge in?

De fotochallenge is heel erg simpel, Ik geef dadelijk 25 onderwerpen en het is aan jou op welke manier je het in gaat vullen. Je bepaalt zelf wanneer je de foto wilt maken en hoe jouw uitvoering eruit ziet. Maak je vandaag drie foto’s van één onderwerp, of maak je meteen drie foto’s van drie onderwerpen? Heb je de perfecte foto al gemaakt bij een onderwerp of misschien kan je twee onderwerpen combineren? Het mag allemaal. Makkelijk toch? Geen vaste dagen en tijdstippen, gewoon wanneer jij zin en tijd hebt.

Fun

De fotochallenge is bedoeld voor de lol, gewoon om jou misschien net even dat zetje te geven om met je camera of smartphone naar buiten te gaan in plaats van binnen op de bank te blijven hangen. Je hoeft ook absoluut niet alle onderwerpen uit te voeren, je kiest de onderwerpen die jij leuk vind en die bij jou passen.

Hashtag

Geen fotochallenge zonder hashtag toch? 😉 Als je jouw foto’s deelt met deze hashtag: #charlottesfotochallenge dan vind ik ze makkelijk terug en kan ik ze ook delen op Instagram. Vind ik leuk!

De onderwerpen

Dan nu… De onderwerpen. Het is aan jou hoe je de onderwerpen interpreteert, alles is goed!

fotochallenge

Ik heb er zin in! Doe jij ook mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.