Hoe zit het nu met je fotografieplannen?

Olympus Pen E-PL10

Het was alweer een hele tijd geleden, maar laatst kreeg ik onverwachts toch weer een keer een aanvraag voor een fotoshoot. Ik dacht er even over na en wist het eigenlijk meteen, ik wil helemaal geen gezinnen fotograferen…

De onzekere fotograaf

Drie jaar geleden stopte ik met mijn baan in het onderwijs zodat ik me meer kon richten op mijn website en op fotografie. Het plan was om verschillende fotoshoots te gaan doen, van gezinnen, zwangerschapsshoots en koppelshoots. In de afgelopen drie jaar hebben er wel verschillende shoots plaatsgevonden, maar eigenlijk werd ik er nooit heel erg blij van. Als ik er nu over nadenk begonnen de twijfels al bij elke aanvraag, zou ik wel goed genoeg zijn? Ik bedoel, een fotoshoot is niet goedkoop, wat nou als de foto’s tegen zouden vallen?

Zakelijke shoots

Door mijn eigen onzekerheid (mede veroorzaakt door mijn perfectionisme, toegegeven) verdwenen de shoots naar de achtergrond. Ik maakte eigenlijk alleen nog maar foto’s van mezelf en van vriendinnen voor Instagram. En hoe onzeker ik was over het fotograferen van gezinnen, over mijn zakelijke foto’s was ik eigenlijk wel best tevreden. Toen ik daar over na ging denken kwam er een nieuw idee in me op, ik wilde zakelijke foto’s gaan maken!

Instagram fotoroute

Helemaal enthousiast werd ik van mijn nieuwe idee. Ik zou een Instagram fotoroute door Eindhoven maken, waar acht vrouwelijke ondernemers aan mee zouden kunnen doen. Samen wandelen, netwerken, tussendoor wat stops voor koffie en wat lekkers en niet te vergeten op verschillende mooie plekjes zakelijke foto’s maken. Ik zag het helemaal voor me, hoe leuk zou dit zijn! En toch bleef het bij alleen maar een idee.

Internationale vrouwendag

Totdat er weer iets nieuws op mijn pad kwam. Hier wil ik nog niet teveel over zeggen, omdat ik eerst nog wil ontdekken of het echt iets gaat worden, maar stiekem heb ik er al ontzettend veel zin in haha. Om toch een kleine hint te geven, heeft het te maken met vrouwen zelf te laten zien hoe mooi ze zijn. Hoe toepasselijk is dit vandaag op Internationale Vrouwendag trouwens! Maar nogmaals, het is een idee en ik weet nog niet of het idee ooit uitgewerkt gaat worden en in welke vorm precies (Charlotte zou Charlotte niet zijn als er het afgelopen jaar zo al tientallen ideeën voorbij zijn gekomen waar tot op heden nog niks mee is gedaan…), maar wie weet vertel ik er snel meer over.

Geen kinderfotograaf

Wat ik wel weet, is dat ik geen gezinnen op de foto wil zetten. Hoe leuk kinderen ook zijn, kinderfotografie is niet mijn ding. Laat dat maar over aan de pro’s (respect voor hen!) want ik vind het ontzettend moeilijk om kinderen leuk op de foto te zetten. Daarom laat ik dit ook maar gewoon helemaal los, het is simpelweg niet mijn ding.

Dus, om terug te komen op de vraag, hoe is het nu met je fotografieplannen? Plannen genoeg haha, maar op dit moment ligt het allemaal nog even stil. Hopelijk kan ik er echt wat meer mee gaan doen zodra ook Emmi op school zit. To be continued…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.