Wie maakt al die foto’s van mij eigenlijk?

“Charlotte hoe doe je dat toch? Hoe kom je aan al die foto’s van jezelf? Is er altijd iemand bij je in de buurt die foto’s kan maken?” Het antwoord hierop is simpel, namelijk nee. Ik maak alle foto’s gewoon zelf…

Nog niet zo lang geleden schreef blogcollega Elke er ook al over, maar omdat ik ook regelmatig de vraag krijg hoe ik het doe, leek het me handig om er ook zelf maar een stukje aan te wijden. Ik maak tegenwoordig namelijk al mijn foto’s gewoon zelf. Veel makkelijker dan met behulp van iemand anders, want je kan het net zo vaak overdoen totdat je zelf tevreden bent, je neemt de foto precies uit de hoek die jij wilt en je ziet zelf of de foto gaat worden zoals je hem voor ogen hebt, ideaal.

gelatine masker

Enkele maanden geleden wist ik ook niet zo goed hoe anderen het nou deden. Steeds als ik mijn camera op een statief zette met de timer op 10 seconden, dan was de foto toch echt niet scherp nadat ik op de juiste plek was gaan staan. Maar gelukkig heb ik regelmatig contact met andere bloggers dus ik besloot het Elke gewoon te vragen. Het antwoord was makkelijk dan ik dacht, er is gewoon een app voor. Met deze app wordt je telefoon eigenlijk gewoon een afstandsbediening van je camera. Zo simpel kan het zijn.

rokje met biker boots

Zelf heb ik de Sony A7 III camera, mijn statief is een oudje van mijn opa en de app die ik gebruik is de Imaging Edge Mobile app. Met deze app zie ik het beeld van de camera, kan ik de timer instellen zodat ik voldoende tijd heb om mijn telefoon weg te leggen, kan ik de ISO, diafragma en sluitertijd instellen en kan ik de foto’s bekijken. Precies genoeg om een uitgebreide fotoshoot met jezelf te houden dus 🙂

De foto’s staan vervolgens zowel op mijn telefoon als op het geheugenkaartje van mijn camera, maar ik gebruik ze zelf nooit direct vanaf mijn telefoon. De foto’s bewerk ik eerst in Lightroom, niet heel veel, maar net genoeg om ze wat mooier uit te laten komen. Vervolgens plaats ik ze op mijn blog of Instagram. Et voilà, zo simpel kan het zijn.

Maak jij ook wel eens foto’s van jezelf of heb jij wel een partner die goed foto’s kan maken? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.