Angelique: 20 x wisten jullie dat…

Inmiddels schrijf ik alweer 2 jaar lang minstens iedere 2 weken een blog voor Aukjeswereld. Nu heb ik in die blogs wel eens het een en ander over mijzelf laten vallen, maar het leek mij leuk om jullie wat meer weetjes over mij te vertellen. Zo kunnen jullie mij nog beter leren kennen. Wellicht val ik met een aantal punten in herhaling en daarmee kom ik gelijk bij mijn eerste punt…

Wisten jullie dat:

 1. Ik echt vergeetachtig ben? Volgens mij was ik dat vroeger niet zo, maar dat kan ik mij dus niet meer herinneren.
 2. Ik een semi bekende oma heb? Ik heb wel eens een blog over haar geschreven, maar aangezien het vandaag 4 mei is wil ik haar nog even extra belichten.
 3. Ik vroeger dierenarts wilde worden? Tot ik ontdekte dat ik dan ook dieren moest laten inslapen terwijl dat niet altijd nodig was. Dat kon ik niet over mijn hart verkrijgen.
 4. Ik daarna psychiater wilde worden? Dan maar mensen helpen. Helaas was ik geen kei in wiskunde en natuurkunde, alhoewel ik het laatste vak erg leuk vond.
 5. Ik toen maatschappelijk werk ben gaan studeren? Het was mijn droom om een grote boerderij te kopen en daar de dieren en kinderen op te vangen die niemand anders wilde. Inmiddels weet ik hoe zwaar dat kan zijn, zeker naast het opvoeden van je eigen kinderen dus heb ik mijn doelen een beetje bij moeten stellen.
 6. Ik faalangst had voor wiskunde op de middelbare school? Ik was heel goed in hoofdrekenen, maar wiskunde is een heel ander geval. Ik had de antwoorden meestal wel goed, maar het belangrijkste was natuurlijk de berekening. En dat lukte mij gewoon niet. Pas toen ik naar de havo ging viel het kwartje en snapte ik het.
 7. Ik twee verschillende kleuren ogen heb? Dit heb ik al van kleins af aan. Eerst was mijn ene oog groen en het andere oog blauw. Door de jaren heen verkleurden ze en nu is mijn ene oog groen/bruin en het andere oog blauw/groen.
 8. Ik helaas niet de groene vingers heb geërfd van mijn oma en moeder? Ik heb zwarte vingers, ik kan zelfs een cactus onbedoeld dood laten gaan. En ik ben wel gek op planten en bloemen.
 9. Ik geen keukenprinses ben? Ook dat is iets wat ik niet heb geërfd van mijn moeder. Al zijn de kinderen wel gek op mijn pannenkoeken, maar voor de rest kookt mijn man eigenlijk altijd.
 10. Ik hypermobiel ben? Ik heb dat niet overal in mijn lichaam. Ik ben vooral flexibel in mijn rug, heupen, knieën en enkels.
 11. Ik gek ben op leren? Het liefst zou ik alle talen in de wereld vloeiend spreken in plaats van een aantal maar half half. En misschien wel geneeskunde studeren! Helaas is dit geen optie, omdat ik gewoonweg de rust niet heb om überhaupt iets te leren.
 12. Ik gek ben op geschiedenis en biologie? Dat waren altijd mijn favoriete vakken op school, naast de talen uiteraard. Vooral de tijd van de oude Romeinen, het oude Egypte, Schotland in de middeleeuwen, nou ja, eigenlijk alles wel.
 13. Ik totaal niet kan tekenen? Mijn kinderen vinden het nog wel meevallen, maar mijn tekenkunsten halen het niet bij die van Jonah.
 14. Ik enorm onzeker ben? Bijna niemand weet dit, want ik ben aan de andere kant ook iemand die zich niet snel schaamt. Beetje een aparte combinatie. Maar het is wel een dingetje.
 15. Mijn favoriete dieren katachtigen en uilen zijn? Katachtigen heb ik altijd iets mee gehad. Het zijn hun ogen die mij intrigeren en hun soepele manier van bewegen. Maar uilen vindt ik gewoon bijzonder mooi en statig.
 16. Ik iets heb met ogen? Dat heb ik altijd al gehad. Niet alleen van katachtigen, maar ook van mensen.
 17. Ik vroeger een aantal piercings had? Nu heb ik alleen nog een tongpiercing, maar ik had ook een navel-, tepel-, labret, neus-, en twee helixpiercings.
 18. Ik 14 tatoeages heb? Ik vind dat echt zo mooi. Alle respect voor de mensen die dat niet mooi vinden hoor, maar ik heb daar echt wat mee.
 19. Ik een echte optimist ben? Ik probeer altijd iets positiefs te zien in iemand of in een situatie. En daarmee kom ik bij mijn laatste punt.
 20. Ik best wel naïef kan zijn? Daardoor ben ik al in meerdere vervelende situaties terecht gekomen. Ik ga gewoon vaak uit van het goede in de mens waardoor ik sommige risico’s over het hoofd zie. Door schade en schande wordt je wijzer. En sommigen vinden dit juist een hele mooie eigenschap.

Dit was het wel weer voor nu. Ik zou zo nog een paar pagina’s vol kunnen schrijven, maar het moet wel leuk blijven natuurlijk! Hopelijk hebben jullie mij wat beter leren kennen en vonden jullie het leuk om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.