Angelique: Campina boerderijdagen

Afgelopen vrijdag ben ik voor het eerst met de kinderen naar de Campina boerderijdagen geweest. Vorig jaar had ik het ook al op de planning staan, maar toen kwam er iets tussen waardoor wij niet konden gaan. Dit keer lukte het gelukkig wel, want ik had het niet willen missen. Een leuk uitje, ook voor je portemonnee want de toegang is gratis.

Ik had een beetje pech op de heenreis, want mijn auto schee ermee uit voor het stoplicht. Gelukkig kreeg ik hem al vrij snel weer aan de praat, maar achteraf bleek dat ik beter direct naar de garage had moeten gaan. Iets met versleten of kapotte bougies en lekkende motorolie…

Ik had een boerderij uitgekozen die het dichtst bij ons in de buurt was. Dat bleek een melkveehouderij uit Warder te zijn. Toen wij daar aan kwamen, stonden er mensen die ons op een parkeerplaats wezen. Super geregeld vond ik. Ik parkeerde de auto, draaide mij om en zei “jeeee”, want dat zegt Dewi meestal als we ergens aankomen. Maar in plaats daarvan kotste zij op dan moment zichzelf en haar stoel onder. Toch die middag nog even de huisarts gebeld om te vragen of er iets is tegen wagenziekte bij zulke kleine kinderen, want dit was niet de eerste keer. Maar een meneer van de EHBO schoot ons gelijk te hulp en na een beetje poetsen konden wij weer verder.

Allereerst gingen wij langs een kraampje waar wij een boekje met een quiz kregen en pennen. We moesten allerlei vragen beantwoorden over koeien. Die antwoorden konden wij terugvinden bij de diverse spellen en in de stallen. Als je alles had ingevuld kon je een medaille verdienen.

Snel door naar de spellenweide. Daar konden de kinderen zich onder andere zich laten schminken, maar ook racen op een skippy koe en een hindernisbaan afleggen die eindigde met een glijbaan. Dewi is gek op glijbanen, dus ook hier wilde ze een stuk of 20 keer vanaf. Jonah was superactief in het vinden van de antwoorden voor de quiz. Dat was wel makkelijk want die konden Logan en ik mooi overpennen.

Op zich waren er veel leuke spellen te doen, maar Dewi vond alles zo interessant dat zij de rest ook wilde zien. Dus zijn we maar een rondje gaan lopen over de boerderij. Zo kwamen wij geitjes tegen en een soort grote hondenhokken voor de pasgeboren kalfjes. Ik weet niet hoe ik het anders zou moeten noemen.

Via de achterkant van de boerderij zijn wij de stallen in gelopen. Daar liepen een aantal koeien `vrij´ rond en de wat grotere kalfjes zaten daar vlakbij, maar wel in een afgezonderd en rustiger gedeelte. We zijn er vrij snel doorgeen gelopen, want ik ben niet gewend aan die lucht haha.

Als laatste deel van de tour door de boerderij mocht je de verschillende Campina producten gratis uittesten. Dat hoefde mijn kinderen niet twee keer te horen. Dewi genoot van een bakje dubbelvla en Jonah en Logan probeerde de vanille kwark uit, met succes. En aangezien ik lactose-intolerant ben nam ik een lekker kopje thee. Toen vond ik het wel weer tijd om te gaan. Wij zijn daar een uur geweest, maar ik kan mij indenken dat je er veel langer kan vertoeven.

Mocht je zoiets hebben van “dat lijkt mij ook wel wat”, goed nieuws. Je hoeft niet te wachten tot volgend jaar, want op 10 juni zijn er weer Campina boerderijdagen door het hele land. Wij gaan volgend jaar zeker weer. Al mijn kinderen zijn gek op dieren, dus zo’n uitje is ideaal en ook nog eens informatief. Zijn jullie ook wel eens op een Campina boerderijdag geweest?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.