Angelique: Een leuke hobby samen met de kinderen

In het kader van ontspanning moest ik een aantal activiteiten bedenken die mij niet teveel energie kosten en die ik erg leuk vind om te doen. Een van die dingen is schminken. Ik ben daarmee begonnen toen ik zelf nog een tiener was. Ik schminkte mijzelf, en soms ook vrienden, voor Halloween feestjes. Niet te moeilijk, maar wel leuk...

Naarmate ik wat ouder werd ben ik daarmee gestopt. Het begon eigenlijk pas weer te kriebelen toen Jonah een jaar of 4 was. Zij kreeg toen voor de feestdagen een heel simpel setje en zij vond dat erg leuk. Ik heb toen een mooie, professionele set gekocht bij de feestwinkel. Een schmink pallet, 2 kwastjes en 2 verschillende sponsjes.

Jarenlang deed ik hier maar heel af en toe iets mee, lees een paar keer per jaar op verzoek van de kinderen. Ik ben niet zo’n natuurtalent. Ik teken ook als een kind in de onderbouw van de basisschool, dus schminken vind ik ook best lastig. Maar ik vind het wel leuk en het geeft mij plezier. Dus laatst, toen ik na moest denken over wat ik leuk vind om te doen wat niet teveel energie kost, ben ik gelijk gaan zoeken naar een workshop. Ik vond er een hier in de buurt en die was een paar dagen later. Ik had mij direct opgegeven en gelukkig was er nog plek.

Tijdens de workshop leerde je de basisprincipes van schminken. Hoe je kleuren in elkaar over kan laten lopen, hoe nat je de sponsjes en kwasten moet maken en wat het effect is als er niet voldoende of juist teveel water bij de schmink zit. Ook leerde ik hoe je bloemen moet maken met een enkele kwaststrook en kreeg ik tips hoe je de gezichtshelften ongeveer gelijk kon schminken. Supergaaf natuurlijk en ik was meteen enthousiast. Uiteraard mocht je elkaar ook schminken om te oefenen. Ik had een eng ontwerp uitgekozen, omdat Logan erg van horror houdt. Het mocht even duren voordat ik het af had, maar het resultaat was echt gaaf! Helaas kan ik de foto niet laten zien ivm de privacy van de andere deelneemster, maar hij was erg goed gelukt!

Ik had de smaak te pakken en heb direct een Halloween workshop geboekt. Deze is pas in de herfstvakantie, maar dan leer ik bijvoorbeeld ook nepwonden maken. En ze hebben ook nog een workshop theatergrime die ik graag nog eens zou willen doen. Die kan nog wel eens van pas komen, aangezien het Logans droom is om in het theater te spelen. Ook verkochten ze diverse schminkspullen dus ik heb mijn voorraad aan kunnen vullen.

Vorig weekend ben ik maar eens gaan oefenen op de kinderen, want ik wil het nu wel wat meer bij gaan houden. Logan wilde, uiteraard, een griezel worden en Jonah een mooie vampier. Ze zochten op internet iets op, Jonah wilde hem wel veel simpeler (gelukkig). En voilà, het resultaat. Een expert vind het wellicht niet mooi genoeg, maar ik ben super tevreden.

En de kinderen vinden het helemaal niet erg om als proefkonijn gebruikt te worden. Zij blij, ik blij en een leuke activiteit samen. Dewi wilde trouwens ook geschminkt worden als “pinses”. Een klein kroontje op haar voorhoofd en ik had een blij ei, haha.

Schminken jullie ook wel eens? En is dat dat als hobby of professioneel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.