Angelique: Het laatste verjaardagsfeestje

Jonah gaat over naar groep 8 en zij is in september jarig. Omdat dit haar laatste jaar op de basisschool is en zij een vrij kleine klas heeft, er zitten maar 15 kinderen in haar klas, wilde zij graag een feestje geven voor de hele klas.Ik vond dat een goed idee, omdat je zo niemand overslaat, maar ook omdat dit het laatste jaar is dat ze bij elkaar in de klas zitten. En laten we wel wezen, grote kans dat zij zich op de middelbare school “te oud” voelt voor een kinderfeestje…

Maar dan komt de vraag, wat ga je doen en waar ga je het kinderfeestje houden? In principe is thuis onze eerste keuze. Ten eerste omdat dat de kosten bespaart en ten tweede omdat ik dat wel zo makkelijk vind met Dewi en Logan. ‘S middags kan ik wel wat regelen, maar ’s avonds vind ik het wel zo fijn dat ze in hun eigen bedje kunnen slapen. 

Dus door naar het volgende punt, wat gaan we doen met zo’n grote groep. Na even speuren op internet komt de welbekende disco het meeste naar voren. Maar zo groot is ons huis nu ook weer niet. Ook diverse workshops komen voorbij, maar aangezien er zowel jongens als meiden komen moet het wel voor iedereen leuk zijn.

Een speurtocht door het bos leek mij een goede optie. Maar ik speel meestal wel op veilig. Ik wil het liefste iets wat je zowel binnen als buiten kan doen, want het zal niet de eerste keer zijn dat het regent op haar verjaardag.
Toen bedacht ik me dat ik een hele tijd geleden een keer een lipdub op Facebook voorbij zag komen. Dat leek mij leuk om te doen met die kids. Dat kan zowel binnen als buiten, het is geschikt voor jongens en meisjes en de kinderen krijgen dan een leuk aandenken aan het feestje. Maar na een korte zoektocht op Google zag ik dat dat best prijzig is! 

Gelukkig hoeft het voor Jonah allemaal niet zo professioneel. Dus ik heb besloten dat ik dat ook best kan met mijn mobieltje. Een draagbare speaker erbij voor het liedje en voor het bewerken schijnen er diverse programma’s en apps te zijn die je kan gebruiken. Wellicht word het een totale flop, maar hé, dat heeft ook wel weer z’n charmes. Uiteraard moest Jonah het idee ook nog goedkeuren, maar zij zag het helemaal zitten.

Hebben jullie zelf ook wel eens meegedaan aan een lipdub? En zo ja, hebben jullie nog tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.