Angelique: Het Spellenspektakel 2019

spellenspektakel

Zaterdag 9 november mochten wij voor Aukjeswereld naar het 26ste Spellenspektakel in de jaarbeurs Utrecht. Aangezien ik grote fans van bordspellen thuis heb, en ik bijna iedere vrijdag met de kinderen een of meerdere bordspellen speel, was dit een uitgelezen kans om nog meer leuke spellen te ontdekken. Ze waren dan ook erg enthousiast toen wij hierheen gingen.

De spellenbeurs was in 1 hal. Maar dat nam niet weg dat je bijzonder veel (bord)spellen uit kon proberen. Wij kwamen binnen en zagen direct een winactie. Daar deden wij uiteraard graag aan mee. Bij die stand kon je diverse spellen spelen, voor jonge kinderen tot volwassenen, en dan kreeg je een lootje voor het spellenrad. Als jouw nummer getrokken werd bepaalde het rad welk spel (of knuffel) je zou winnen.

Wij begonnen bij een spel waar ik nu de naam niet meer van weet, maar die bleek dus voor volwassenen te zijn. Een vriendelijke medewerker vertelde ons aan welke tafeltjes wij beter konden gaan zitten. Dat werd het spel “wedden dat je het kan?”. Een makkelijk spel om uit te leggen aan de kinderen, wat wel fijn is op zo’n dag. In een notendop, je moest bedenken of je medespeler de opdracht op zijn of haar kaartje wel of niet kon uitvoeren en daar kon je dan geld op in zetten. Had jij het juist dan werd jouw inzet verdubbeld, had je het fout dan was jij je geld kwijt aan de bank. En als de speler de opdracht goed had uitgevoerd kreeg hij het totaal van de inleg van de medespelers. Maar na een ronde begon de winactie, wij hadden helaas niks gewonnen, en daarna gingen wij verder de beurs over.

spellenspektakel

We kwamen bij een spel dat Dennis de Draak heette. Dat zag er wel leuk uit voor Dewi. Ook stond er een Nestlings op de tafel die wij als eerste gingen uitproberen. Het was een soort interactieve knuffel die eieren kon leggen. Het duurde wel een hele tijd voordat dat lukte omdat je de geluidjes die de knuffel maakte niet goed kon horen in de drukte. Maar uiteindelijk hadden we het voor elkaar, tot groot plezier van Dewi en Logan.

Daarna gingen we verder met Dennis de Draak. Hij had allerlei voorwerpen in verschillende kleuren in zijn buik. Je moest naar hem zwaaien, dan kreeg zijn neus een bepaalde kleur, lichtte zijn buik even op zodat je kon zien wat waar lag en daarna moest je blind proberen een voorwerp met de juiste kleur te pakken zien te krijgen. Dewi en Logan vonden dit erg leuk om te doen en wilden het spel graag hebben. Maar omdat we nog een heel groot deel van de beurs af moesten mocht dat nog niet van mij. Eerst bekijken wat er nog meer was.

We gingen naar het kinderplein waar de kinderen lekker even konden spelen. Hier hadden ze het zo naar hun zin dat we hier het grootste gedeelte van de tijd hebben gezeten. Er was speelgoed voor alle leeftijdscategorieën en ook hier kon je bordspellen uitproberen.

Jonah en haar vriendinnetje zaten gelijk aan de knutseltafel terwijl Dewi en Logan samen aan het spelen waren. Logan zag daarna het spel bunny hop, wat een van zijn favorieten is op het moment, dus dat ging hij spelen met een meisje terwijl ik mij met Dewi bezig hield.

spellenspektakel

Op een gegeven moment wilde ik wel verder en hebben de meiden nog het spel Dobble gespeeld. Echt superleuk, dus die mochten ze kopen. Helaas was de normale versie uitverkocht, maar ze hadden ook een Harry Potter variant. Die vond mama eigenlijk veel leuker en de kinderen ook.

Hierna zijn we naar huis gegaan want ondanks dat het ontzettend leuk is om al die spellen te zien, is het ook erg druk en moest je vaak lang wachten voor je een spel kon spelen. Dat is niet zo handig met zo’n kleine spring in het veld. Maar iedereen vond het een geslaagde dag waardoor het voor mij ook een succes was!

Zijn jullie wel eens bij het Spellenspektakel geweest en wat vond jij er toen van?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.