Angelique: Jonah´s scrunchies en haarbanden (Win!)

Een tijdje geleden maakte ik voor Jonah en Dewi een twinning setje. Om deze outfit helemaal af te maken, maakte ik er een scrunchie en een haarband bij in de stof van het rokje. Jonah is gek op scrunchies en haarbanden, dit draagt zij nagenoeg iedere dag, en toen zij dat zag wilde zij er eigenlijk nog veel meer. Het patroon is in principe goed te maken voor kinderen die een beetje handig en creactief zijn, dus ik stelde voor dat ik dat dan aan haar zou leren. Op die manier kon zij zelf lekker bezig zijn en hoefde ik niet alles te doen. Dat wilde Jonah wel. Van daaruit kwam eigenlijk het idee om de scrunchies en de haarbanden ook te gaan verkopen. Maar hoe begin je daar eigenlijk aan?

Allereerst heb je natuurlijk de stoffen nodig. Nu heb ik een flinke voorraad stoffen, maar van een groot deel daarvan wil ik zelf nog iets maken. Gelukkig bewaar ik ook al mijn restjes stof en deze mocht Jonah hebben. Hiervan konden wij al een aantal scrunchies en haarbanden maken. Ik vertelde dit aan een groep mede-mama’s die ik ken en de eerste bestelling kwam gelijk binnen. Hoe gaaf was dat!

Natuurlijk heb ik ook een aantal afspraken gemaakt met Jonah. Ik investeerde wat geld, zodat zij stoffen, garen, bubbel enveloppen en postzegels kon kopen. Dit bedrag moet zij mij nog gedeeltelijk terugbetalen. Zonder rente uiteraard. Daarnaast werk ik gratis voor haar, maar dan wil ik wel dat zij mij helpt als ik bezig ben zodat ik echt alleen maar hoef te naaien. Dit vond zij prima. Inmiddels heeft zij geleerd om de stof te knippen, met behulp van patronen, de stof te spelden, zij keert de stof en zij rijgt het elastiek. De volgende stap is haar goed te leren naaien. Daar zal ik sowieso wel bij betrokken blijven. Niet alleen omdat ik het belangrijk vind dat de koper een goed product ontvangt, maar ook omdat ik het wel heel gezellig vind om dit samen te doen met Jonah.

Maar goed, dan ben je er natuurlijk nog niet. Je moet ook zorgen voor bekendheid, anders zit je straks zelf met een enorme voorraad scrunchies en haarbanden. Ik maakte een Facebookpagina voor haar bedrijfje. Jonah mag van mij zelf nog geen account aanmaken, dus de pagina is gekoppeld aan mijn profiel. Ik laat het Jonah weten als er nieuwe berichten zijn en ook mag zij zelf posten en reageren. Soms vraagt zij of ik dat wil doen namens haar, als zij bijvoorbeeld een dagje bij een vriendin aan het spelen is.

Sinds gisteren heeft zij ook een Instagram account. Haar gebruikersnaam is scrunchieshaarbanden. Geen idee hoe dat zo kwam, want ik had als naam Jonah’s scrunchies & haarbanden net zoals op Facebook. En zij heeft visitekaartjes die zij kan uitdelen. Zo willen wij binnenkort in ons dorp op de rommelmarkt gaan zitten, mits het niet met bakken uit de hemel komt, en dan is het handig dat kopers jouw bedrijf online nog terug kunnen vinden.

Met het aanmaken van een Facebookpagina en een Instagram account ben je er natuurlijk nog niet. Uiteraard zijn mijn vrienden uitgenodigd, maar je wilt graag een breder publiek. Nu heb ik de mazzel dat ik mag bloggen voor Aukjeswereld dus ik hoop dat jullie dit ook interessant vinden.

Uiteraard hoort hier natuurlijk een winactie bij. Degene die wint mag twee scrunchies of een haarband uitkiezen. Hoe leuk is dat!

Aukjeswereld zal de loting voor ons verzorgen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de Facebook pagina en/of het Instagramaccount van Jonah’s scrunchies & haarbanden te volgen, en like & deel het bericht. Doen jullie mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.