Angelique: Kinderfeestjes

kinderfeestjesBijna is het zover. Mijn grote, kleine meid wordt alweer 9 jaar. Een echte mini puber! Iets waar Jonah al naar uit begint te kijken na haar verjaardag. En ieder jaar komt dan weer de vraag “wat gaan wij doen als verjaardagspartijtje en wie nodig je uit?”.

Ik heb Jonah altijd gezegd dat zij de kinderen moet uitnodigen waarvan zij denkt dat zij daardoor een leuker en gezelliger feestje krijgt. Niet je verplicht voelen om degene uit te nodigen die haar ook hebben uitgenodigd, al gebeurd dat niet heel vaak. De vriendschappen op die leeftijd kunnen nog snel wisselen en dat zie ik ook bij Jonah heel sterk.
Gelukkig weet zij vaak heel goed wie zij graag op haar feestje zou willen zien.
Maar wat wij eigenlijk als eerste gaan bedenken is wat zij graag zou willen doen op haar kinderfeestje. En aan de hand daarvan kan ik beslissen hoeveel kinderen er kunnen komen.

Haar eerste feestje was toen Jonah 5 jaar werd. Ik had ervoor gekozen om een feestje thuis te houden met allemaal oud Hollandse spelletjes en een kleine kinderdisco. De kinderen vonden het geweldig.
Op haar 6de verjaardag wilde zij graag een echt meidenfeestje en heb ik de kleine dames geschminkt en hun nageltjes werden gelakt. En toen was de tijd alweer voorbij!
Het jaar daarna hebben wij koekjes gebakken in een echte bakkerij. Dat was wel heel gaaf, want mijn man werkt daar en kon dat zelf begeleiden. De koekjes kregen de kinderen later mee naar huis, wat natuurlijk altijd leuk is.
Vorig jaar hebben wij gekozen voor een arrangement met Glow midgetgolf, het rijden op een mechanische stier en avondeten. Ik was super enthousiast, maar ik hoorde al snel van de meiden dat zij daar al vaker op feestjes waren geweest. Ach ja, Jonah heeft er in ieder geval van genoten.

En toen kwam de vraag, wat gaan wij dit jaar doen? Eerst wilde Jonah weer iets met make-up, maar aangezien haar vriendje en zijn broer ook komen vond ik dat niet zo’n goed idee.
Dan maar naar het zwembad of naar de bioscoop zei Jonah. Het zwembad vond ik wel een leuk idee, maar wij hadden nog geen concrete plannen.
Tot ik het vertelde aan de moeder van Jonah d’r vriendje en zij stelde gelijk voor om het bij hen thuis te vieren. Zij hebben een heel groot huis en een hele grote tuin met meerdere zwembaden, dus toen ik het aan Jonah vroeg was haar keuze al snel gemaakt!

Maar omdat ik het niet leuk vind om de hele middag te zwemmen met de kinderen hebben wij nu bedacht dat wij ook een fotoshoot gaan doen.
Van tevoren ga ik goedkope shirts en rokken/broeken kopen die zij met textielstiften en textielverf zelf kunnen versieren.
Ook ga ik nog op zoek naar een paar gekke pruiken, brillen en andere accessoires. Ze kunnen dan zelf kiezen of zij mooi of gek op de foto willen. Een groot, wit laken erbij voor als de fotoshoot binnen moet en anders in de tuin met uitzicht op de weilanden.
En daarna lekker zwemmen en nog wat te eten. Ik kijk er nu al naar uit!
Maar voor inspiratie zou ik ook wel graag willen weten wat jullie doen met de kinderfeestjes. Wie weet kan ik nog een ideetje mee pikken voor Logan die in december jarig is 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.