Angelique: Naschoolse activiteiten

Dat kinderen een naschoolse activiteit, of soms meerdere, gaan doen vind ik erg belangrijk. Ik noem het expres niet sporten, want ze kunnen bijvoorbeeld ook iets creatiefs doen zoals schilderen of juist iets met muziek. Maar wanneer begin je met zo’n activiteit en volg jij daarin jouw kind of stimuleer je hen meer naar jouw keuze?

Ik mocht vroeger zelf bepalen op welke sport ik ging. En ik heb ook flink wat verschillende dingen gedaan. Ik heb een blauwe maandag geturned, daarna heb ik 3 jaar paardgereden en dat ging over in streetdance, stijldansen en buikdansen. Toen een paar jaar niks, omdat ik bij inspanning steeds duizelig werd of flauw viel, maar na heel wat kilo’s te zijn aangekomen ben ik toch gestart met zwemmen. Helaas kreeg ik daardoor een chloorallergie, maar ik wilde wel blijven bewegen. Samen met een vriendin ben ik toen gaan fitnessen in combinatie met Zumba. Geweldig! Maar toen ik zwanger raakte van Jonah ben ik met alles gestopt. Na de geboorte van Logan wilde ik graag weer wat gaan doen en ben ik begonnen met Krav Maga. Dat is, naast dansen, het leukste wat ik tot nu toe gedaan heb. Maar ook daar moest ik mee stoppen toen ik ging verhuizen.

De laatste paar jaren heb ik het fitnessen weer opgepakt in combinatie met yoga. Voor de zomervakantie heb ik alles stop gezet, maar ik wil eigenlijk deze week weer langzaamaan sporten gaan oppakken. Al is dat voor nu nog wel even een drempel. Ik wil rustig aan beginnen met Latin dance en dat uitbreiden met een total body workout en misschien zelfs kickboksen. Wat ik wel altijd jammer heb gevonden is dat ik nooit iets heel lang heb volgehouden. Hoe dat komt, geen idee. Maar soms hoor je meiden die bijvoorbeeld hun hele leven al hebben gedanst en stiekem ben ik dan wel een beetje jaloers.

Mijn kinderen mogen zelf bepalen wat zij graag zouden doen. Maar ik wil dan wel zeker weten van hen dat ze niet 5 lessen later weer willen stoppen. Jonah is begonnen met peuterballet. Ze was toen nog net geen 2 jaar. Leuk dat ze dat vond! Maar toen ze over moest naar de gewone balletlessen met 4 jaar wilde ze stoppen, tot grote teleurstelling van de juf. Ze scheen er talent voor te hebben. Maar ik wilde haar niet dwingen.

Op haar 6de is ze begonnen op het Nederlands Kindertheater. Ze kreeg dans-, zang-, en acteerlessen. Na driekwart jaar was zij hier ook weer mee klaar, maar ze moest van mij wel het seizoen afmaken. Twee jaar geleden is ze begonnen met paardrijden en dat doet ze nog steeds met enorm veel plezier. Daar kan ze echt zichzelf in kwijt. Wat ik ook erg leuk vind, want ik mag iedere week met de paarden knuffelen en in de vakantie gaan we samen rijden. Tussendoor heeft ze nog even op streetdance en een jeugdvereniging gezeten. En nu ze onlangs 10 jaar is geworden mag ze ook gaan fitnessen op de sportschool, wat zij al een hele tijd graag wilde doen. Van de week is ze daarmee begonnen en gelijk ook met kickboksen. Dat was wel met een klein beetje stimulans van mij. Ze twijfelde daar zelf over, maar ik denk dat het heel goed voor haar kan zijn. Ze kan daarin haar boosheid kwijt en het stimuleert haar zelfvertrouwen. , niet geheel onbelangrijk, ze leert zich verdedigen. De eerste les vond ze erg leuk dus hopelijk kan zij hier ook echt haar ei kwijt.

Logan zit nog op zwemles. In februari mag hij als het goed is afzwemmen en dan mag hij gaan doen wat hij het allerliefste van de hele wereld doet. Naar de musicalschool. Nu is dat nog geen optie, want zijn zwemles is op zaterdagochtend en de musicallessen zijn op zondagochtend. Er moet ook een ochtend zijn waar hij even niks moet.Daarnaast zit hij sinds januari op judo. En waar ik denk dat hij eigenlijk maar wat aanrommelt in de lessen, blijkt bij de wedstrijden dat hij best wel goed is en vaak wint.

Wat Dewi zou willen doen weet ik nog niet. Zij danst en zingt de hele dag door en ook voetballen doet ze graag. Wie weet later, maar dat mag zij zelf aangeven.

Muzieklessen hebben mijn kinderen minder interesse in. Jonah vindt drummen op zich wel leuk, maar muzieklessen zijn, hier in de buurt in ieder geval, echt bizar duur.

Wat doen jullie kinderen qua activiteiten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.