Angelique: Wonderland

wonderland

Een paar maanden geleden zag ik een event voorbij komen op Facebook. Vanwege hun 50-jarige jubileum gaf Paradiso op 15 december een groot feest voor kinderen met als thema ‘Wonderland’. Nu is Logan groot fan van de films van Alice in Wonderland, dus ik wist al snel dat ik daar met hem heen wilde. Hij viel in de categorie t/m 8 jaar dus helaas voor Jonah, zij kon niet mee. En op zich vond ik het ook wel fijn om weer even alleen met Logan op stap te gaan.

De voorpret begon ’s ochtends al. Voor zijn verjaardag had Logan het kostuum van de Gekke Hoedenmaker gekregen en ik had hem voor vertrek nog even snel geschminkt. Helaas niet helemaal zoals ik wilde maar een van mijn slechtere eigenschappen stak weer de kop op, te laat komen, dus wij moesten ons een beetje haasten.

Van tevoren had ik een redelijk goedkope parkeergarage opgezocht. Die vond ik gelukkig in een keer, maar de Paradiso was nog een zoektocht. Mijn telefoon liep steeds vast waardoor ik de verkeerde kant op was gelopen. Dat was nog wel even een dingetje met die ijzige wind. Uiteindelijk maar de weg gevraagd en toen waren wij er zo. Onderweg had Logan veel bekijks en kreeg leuke complimenten van voorbijgangers.

wonderland

Eenmaal binnen was het enorm druk. Een vriendin van mij werkt bij de Paradiso, maar de zoektocht naar haar gaf ik snel op vanwege de mensenmassa, en wij gingen naar de (toen nog) rustige kelder.
In de kelder konden de kinderen verschillende muziekinstrumenten maken. Logan koos voor een soort rammelaar. Helaas heb ik hier geen foto van want toen wij thuis kwamen had Dewi hem al snel te pakken en stuk gemaakt.
Nadat Logan klaar was begon er een soort workshop waarin de kinderen leerden hoe zij met hun lichaam muziek konden maken. Logan heeft even meegedaan, maar al snel was hij er klaar mee en gingen wij naar de grote zaal boven.

wonderland

De grote zaal was helemaal in het thema van Alice in Wonderland. Er liepen diverse medewerkers verkleed als figuren uit de films, zo gaaf om te zien, en er was van alles te doen.
Logan wilde graag een suikerspin, maar daarvoor hadden wij een kaart nodig. Die haalden wij snel op in de centrale hal, maar toen bleek dat hij ook nog 5 stempels nodig had. Deze kon hij verkrijgen door mee te doen met de diverse activiteiten.

Als eerste wilde hij naar de verkleedhoek, zijn paradijs op aarde. De modeshow zou net gaan beginnen, dus hij kon gelijk meedoen aangezien hij al verkleed was. Dat vond hij wel een beetje spannend, maar zijn eerste stempel was behaald.
Daarna wilde hij wel een kijkdoos gaan maken. Er waren grote ‘kijkbollen’ op een podium gezet waar de kinderen met hun hoofd in konden.
Na de kijkdoos wilde Logan het circus proberen en trok hij een paardenkostuum aan. Ook de diabolo vond hij erg interessant. Daarna snel door naar de jongleerballen maken, waar ik mijn vriendin trof.

wonderland

Inmiddels had Logan 5 stempels en kon hij wat te drinken halen en een suikerspin. Eindelijk even rustig zitten op een trappetje, maar als snel wilde mijn kleine hoedenmaker weer naar de verkleedhoek.
Nadat hij daar even had gespeeld vond ik het tijd om te gaan. De volgende groep kinderen, een leeftijdscategorie hoger, mocht al bijna naar binnen en ik wilde voor de drukte buiten zijn.

 

Terwijl wij naar de hal liepen was er een fotograaf foto’s aan het maken van een meisje tezamen met de verkleedde figuren. Ik vroeg haar of dit voor iets speciaals was of dat iedereen op de foto kon met hen, want dat leek mij wel gaaf voor Logan. Nee het was iets speciaals antwoordde de fotograaf terwijl zij doorging met foto’s maken. Toch keek ze even om en toen zij Logan zag vond ze hem “geweldig” en vroeg ons om nog even te blijven, want ze wilde Logan dolgraag fotograferen.
Nou dat wilde Logan wel! Even later mocht hij op de ‘catwalk’ staan en maakte zij foto’s van hem en de medewerker die ook als de gekke hoedenmaker verkleed was.
Na afloop vertelde zij mij dat ze nog niet precies wist wat ze met de foto’s ging doen, maar ik heb haar ter plekke gemaild en zij zou mij daar nog over terug mailen. Ze vond Logan in ieder geval fantastisch!

Wat was dit gaaf zeg. Van al de kinderen die daar waren werd Logan gewoon uitgekozen! En toen ik thuis haar website had bezocht bleek het ook nog eens een bekende fotograaf te zijn. Heel onwerkelijk allemaal.
Onderweg naar de auto hebben wij dat maar even gevierd met een heerlijk gebakje en konden wij terug kijken op een super geslaagde mama-Logan middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.