Jasmina: Detoxwater

meer water drinken

Met warm weer moet je veel drinken, en dan heb ik het niet over cola en sinas of andere frisdranken. Maar ook als het niet zo warm is, blijft voldoende vocht inname erg belangrijk. Vaak schiet het drinken er een beetje bij in, niet goed dus! Hou jij niet echt van water uit de kraan? Maak dan water met een smaakje, welke gezond is…

Detoxwater is ideaal om je lichaam te zuiveren van giftige afvalstoffen die je lichaam de vernieling in helpen. We drinken allemaal veel te veel frisdrank met suikers en veel te weinig water. Detoxwater is een gezond alternatief. Deskundigen raden aan om dagelijks minstens 2,5 en maximaal 4 liter water te drinken. Water zuivert niet alleen je lichaam, het helpt je tevens bij het afvallen doordat het vet gebrand. Is het jou wel eens opgevallen dat je knallende koppijn krijgt als je een dag slecht gedronken hebt?

Mijn favoriet is detoxwater met gember, citroen, munt en komkommer. Gember versterkt je immuunsysteem en is tevens ontstekingsremmend. Citroen barst van de vitamine B en C, precies wat we nodig hebben. Munt en komkommer zorgen er voor dat je vocht goed wordt afgedreven en is perfect bij dikke voeten en handen (waar ik als diabeet in de zomer regelmatig last van heb). Daarnaast is het super verfrissend, vooral als je door de hitte veel dorst hebt.

Detoxwater met grapefruit en komkommer zorgen voor een betere vitamine c opname. Vitamine C zorgt er voor dat je insuline stabiel blijft, perfect voor mij als diabeet zijnde. Insuline is tevens verantwoordelijk voor vetverbranding. Je vetverbranding hangt dan ook af van je stabiliteit van insuline. We willen allemaal wel slank in bikini op het strand liggen toch? Oke, oke dat laatste zal mij niet zo snel overkomen, maar ik blijf er wel over fantaseren. Ik moet namelijk nog wel wat kilootjes kwijt. Door de hormonen ben ik voor mijn zwangerschap ruim 20 kilo aangekomen, helaas ben ik deze nooit meer kwijtgeraakt.

Detoxwater met framboos en mint is niet alleen verfrissend maar ook nog eens heel goed voor je gezondheid. Frambozen kunnen bescherming bieden tegen kanker, zijn goed voor het immuunsysteem, zijn goed tegen hart en vaatziekten en verlagen je suikerspiegel. Dit betekent natuurlijk niet dat je je medicijnen maar kan vervangen door detoxwater. Wat de munt in dit drankje doet kun je teruglezen in mijn eerste favoriete detoxdrankje. Wederom een goede combinatie voor iemand met mijn ziektebeeld.

Maar hoe maak je nu Detoxwater? Nou heel simpel, voeg bovenstaande ingrediënten toe aan een flinke kan met water en laat deze minimaal een halve dag intrekken. Een leuke kan zorgt er overigens ook voor dat je het makkelijk wegdrinkt en voldoende water binnen krijgt op een dag. Voeg ijsblokjes toe voor een verfrissend effect. Tegenwoordig drink ik bij een bbq geen frisdrank meer, maar ga ik voor detoxwater. Zelfs mijn gasten zijn er gek op, en ik mag regelmatig bijvullen. Tijdens de Ramadan, zorgde ik elke avond en ochtend voor een lekkere kan met fruitwater. Niet helemaal om te detoxen, wel om gehydrateerd te blijven. Bij de Action kun je hele leuke kannen kopen met een kraantje. Super leuk en een ware eyecatcher voor op een feesttafel of bij een BBQ. Zelfs kinderen vinden het lekker als je het een beetje leuk presenteert. Lekker veel ijsblokjes toevoegen en drinken maar!

Drink jij minimaal 2,5 liter op een dag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.