Jasmina: Lekkere pittige viskoekjes

Er staat weer een heerlijk recept van Jasmina klaar, dit keer eentje met vis, lekkere pittige viskoekjes!

Vis is ontzettend gezond en toch eten we het in Nederland te weinig. Daarom schreef ik al eerder op mijn eigen blog van de visballetjes, waarom vis zo gezond is en dat de mensen in Japan het veel eten. Japan is overigens het land waar ontzettend veel vis wordt gegeten waardoor mensen een stuk ouder worden dan hier.  Ik ben zelf  gek op vis, en dus besloot ik daarom om iets nieuws uit te proberen in de keuken en eerlijk waarโ€ฆ Ik vond deze viskoekjes dus echt heel erg goed gelukt. Je kan de viskoekjes overigens op verschillende manieren maken. Als je voor de gezonde versie wilt gaan, kun je ze bijvoorbeeld even in de oven leggen i.p.v. ze te  frituren.

Wat heb je nodig?

een paar takjes selderij
1 rode peper
2 cm gember
400 gram kabeljauwfilet
2 bosuitjes
1 theelepel hete rode currypasta
een limoen
zonnebloemolie (om de viskoekjes in te frituren)
visbouillonblokjes

Hoe maak je het?

1. Eerst kook je de kabeljauw met het visbouillonblokje totdat deze gaar is en vervolgens uit elkaar valt.
2. Daarna schil je de gember en snijd deze vervolgens in hele klein stukjes samen met de rode peper en bosuitjes. Wil je de gember liever helemaal niet terug vinden, gebruik dan hiervoor een vijzel.
3. Vervolgens laat je de gekookte vis afkoelen en meng je deze daarna samen met de ingrediรซnten uit stap 2 en de rode currypasta.
4. Doe het mengsel in een kom, dek het daarna af met huishoudfolie en laat het vervolgens goed afkoelen.
5. Maak ronde balletjes tussen je handen, en maak deze vervolgens plat met een vork. Je kan een klein beetje zonnebloem olie tussen je handen doen, hierdoor plakken ze namelijk niet vast.
6. Daarna leg je de platte koekjes op bakpapier en laat deze vervolgens 2 uurtjes in de koelkast opstijven
7. Bak de viskoekjes in de zonnebloemolie goudbruin.
8. Vervolgens laat je de viskoekjes uitlekken op keukenpapier
9. Als laatste pers je de limoen uit en besprenkel de viskoekjes hiermee.

Tip: serveer deze viskoekjes met een lekker sausje die je kan maken van chilisaus of tomatenketchup met gestampte madam Jeanette peper.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.