4 tips voor een woonkamer make-over *

De woonkamer is vaak één van de belangrijkste ruimtes van het huis. Hier komt heel de familie samen om elkaar te ontmoeten. Ook is dit de plek waar je familie of vrienden uitnodigt als ze langskomen. Je kunt in deze ruimte heerlijk genieten en ontspannen. Je wilt dan dus ook dat de woonkamer een warme en uitnodigende sfeer heeft. Is jouw woonkamer toe aan een make-over? Maar waar begin je dan? Er zijn namelijk ontzettend veel opties en mogelijkheden. In dit artikel geven we je 4 tips voor een woonkamer make-over. Zo weet je precies hoe je dit aan kunt gaan pakken!

Begin met een goede basis

Een goede basis is erg belangrijk voor een geslaagde woonkamer make-over. Dit begint bij de indeling van de ruimte. Zorg ervoor dat de meubels op een logische en handige manier geplaatst zijn. Zo zorg je dat er voldoende loopruimte is. Daarnaast lijkt de woonkamer zo ook één geheel. Denk ook goed na over de kleuren en materialen die je wilt gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale basis van wit, grijs of beige. Hier kun je dan accendenten aan toevoegen in jouw favoriete kleuren.

Investeer in een mooie kast voor de woonkamer

Een kast in de woonkamer is ontzettend praktisch. Bovendien kan het ook een echte eyecatcher zijn. Kies voor een kast die past bij de stijl van de rest van de ruimte. Daarnaast is het fijn als de kast voldoende opbergruimte biedt voor bijvoorbeeld boeken, servies of accessoires. Een kast woonkamer kan ook dienen als roomdivider. Hiermee kun je de woonkamer op een speelse manier indelen. Kies bijvoorbeeld voor een open kast met vakken waar je decoratieve items in kunt plaatsen. Of ga voor een gesloten kast met deuren waarachter je spullen uit het zicht kunt opbergen.

Voeg een kleine fauteuil toe voor extra comfort

Een fauteuil is een fijne toevoeging aan de woonkamer. Het biedt extra zitruimte en zorgt voor een gezellige sfeer. Kies voor een kleine fauteuil die niet te veel ruimte in beslag neemt, maar wel comfortabel is om in te zitten. Plaats de fauteuil bijvoorbeeld naast de bank of bij het raam. Hierdoor creëer je een knusse hoek waar je kunt ontspannen met een goed boek of een kopje thee. Kies voor een fauteuil in een kleur die past bij de rest van de woonkamer. Of ga juist voor een opvallende eyecatcher die de aandacht trekt.

Creëer sfeer met verlichting en accessoires

Verlichting en accessoires kunnen een woonkamer maken of breken. Zorg voor voldoende lichtbronnen in de ruimte. Denk aan een plafondlamp, vloerlampen en tafellampen. Zo kun je de verlichting aanpassen aan de sfeer die je wilt creëren. Kies voor warme en sfeervolle verlichting voor de avonden en functionele verlichting voor overdag. Voeg daarnaast persoonlijke accessoires toe, zoals kussens, plaids, vazen en fotolijstjes. Hiermee kun je de woonkamer een persoonlijke touch geven. Mix verschillende texturen en materialen voor een speels effect en kies voor accessoires in kleuren die terugkomen in de rest van de ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.