De vloek van ons huis *

Toen Maikel ons huis liet bouwen, ruim elf jaar geleden, liet hij meteen een heleboel halogeenlampjes in het plafond zetten. Ideaal, zou je denken, maar eerlijk gezegd is het verre van fijn…

Een gebed zonder einde

Maar liefst elf halogeenlampjes zitten er in het plafond in onze woonkamer. Zes in het voorste gedeelte en vijf in het achterste deel. Nou zou je denken dat deze lampjes voor meer dan voldoende licht zorgen, maar niets is minder waar. Er zijn namelijk altijd wel een paar lampjes kapot. Hebben we eindelijk voldoende licht omdat alles het weer doet, zijn er een dag later wel twee anderen kapot. Gebed zonder einde dus.

Op zoek naar iets anders?

Nu in de zomer is het natuurlijk niet zo erg, maar in de winter kan het behoorlijk irritant zijn dat we naast deze lampjes geen andere verlichting hebben. Zijn er een aantal lampjes kapot? Dan zitten we gewoon half in het donker. Een simpele gloeilamp onder een lampenkap heb ik zelf nog wel zo vervangen, maar een halogeenlampje in het plafond, daar heb ik toch echt wel een beetje hulp bij nodig. En omdat ik het toch wel een beetje beu ben, willen we nu misschien toch een mooie hanglamp kopen. Dan is het niet zo erg als er een aantal lampjes kapot zijn, want dan hoeven we in ieder geval niet meer in het donker te zitten.

Lastig met migraine

Nou heb ik alleen een klein probleempje. Ik heb een (hele) lichte vorm van migraine. Gelukkig heb ik daar echt bijna nooit last van, maar er is dus een ding waar ik niet tegen kan: ik kan niet door een lampenwinkel lopen. Dan krijg ik echt meteen hoofdpijn en dat gaat niet meer weg. Daarom koop ik mijn lampen het liefste online, zodat ik toch verschillende lampen zie zonder de rest van de dag met hoofdpijn rond te lopen. Nou heb ik al een aantal hele leuke lampen gezien bij Lampen24, zij verzenden gratis (boven de € 50,- maar dat is met lampen meestal niet zo’n probleem), hebben keuze uit meer dan 30.000 lampen en mocht de lamp toch niet helemaal bevallen dan kan je gratis retourneren. Fijn!

Maar wat is nou de oorzaak?

Maar wat ik me nou toch af blijf vragen, waarom gaan die halogeenlampjes van ons toch steeds kapot? Los van het feit dat het irritant is om half in het donker te zitten, kost het ook veel geld. Een nieuw lampje is natuurlijk nog niet zo duur, maar als we er elke maand vier moeten vervangen dan is dat wel een beetje overdreven. Liever ontdek ik de oorzaak zodat het opgelost kan worden. Maar ja, hoe kom ik daar nou achter? Zou het met de stroom te maken hebben? Of rust er gewoon een vloek op de lampen hier in huis…? 😉

Geen idee wat het is, maar ik ben er klaar mee en ga dus gewoon lekker op zoek naar andere lampen. Kunnen we daar ook meteen een tijdschakelaar op zetten, zodat we niet steeds van de bank op hoeven te staan als het donker wordt. Win-win!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.