Waarom je bij een tweedehands dressoir nog wel kwaliteit krijgt *

tweedehands dressoir

Een dressoir is een meubel dat stamt uit de Middeleeuwen en je ziet het tegenwoordig in allerlei uitvoeringen terug. Van hypermoderne tot klassieke interieurs. Jammer genoeg is het erg makkelijk om een miskoop te doen, omdat lang niet alle dressoirs van goede kwaliteit zijn. Dit probleem kan makkelijk worden opgelost, door te kiezen voor een tweedehands dressoir. In dit artikel vertellen we je precies waar je op moet letten, bij het kopen van jouw “nieuwe” tweedehands dressoir.

Wat is een dressoir?

Voordat we ingaan op de voordelen van een tweedehands dressoir, eerst een korte introductie wat een dressoir precies is. Dit meubelstuk bestaat al eeuwen en wordt vooral gebruikt als pronkstuk in de woonruimte of leefkeuken. Het is meestal een wat lagere kast, die bestaat uit opbergruimte met deurtjes en lades.

Een dressoir is een praktische oplossing om zowel:
– je rommeltjes uit het zicht op te bergen, in het dressoir zelf
– je mooiste accessoires te tonen, door ze op het dressoir neer te zetten

Waarom je beter voor een tweedehands dressoir kiest

Als je op zoek bent naar een dressoir, doe je er goed aan te kijken naar tweedehands exemplaren. Niet alleen vind je zo unieke meubels voor een zacht prijsje, deze zijn ook nog eens van formidabele kwaliteit. Met name als je kiest voor vintage dressoirs, die nog met de hand zijn gemaakt.

Vroeger werd er veel meer tijd besteed aan het vervaardigen van meubels. Dit kwam onder andere omdat meubels werden gezien als een investering, die jarenlang van generatie op generatie werden doorgegeven. Het mocht dan ook echt wel iets kosten, aangezien de meeste mensen maar eens in hun leven een dressoir kochten. Dit zie je duidelijk terug aan het vakmanschap en de keuze van de materialen. Denk bijvoorbeeld aan echt (hard) hout, in plaats van plaatmateriaal. Een paar andere voorbeelden van duurzame materialen zijn: eikenhout, metaal, kwaliteits fineer en mahonie.

Een andere reden om te kiezen voor een tweedehands dressoir, is de verrassing dat je van tevoren niet weet wat je gaat vinden. Bedenk waar je ongeveer naar op zoek bent, zoals: de stijl, de kleur en de maten, maar laat je verder verrassen door de unieke dressoirs die je tegenkomt. Als je houdt van design meubelen dan kun je helemaal je hart ophalen, want met enige regelmaat staan er prachtige design dressoirs en kasten online te koop aangeboden. Het leuke van een tweedehands dressoir is ook, dat de kans minimaal is dat iemand anders eenzelfde exemplaar in zijn/haar/hen woning heeft staan.

De laatste reden is, dat je jouw tweedehands dressoir koopt zonder schuldgevoelens. Terwijl de huidige samenleving in het teken staat van overconsumptie, draag jij met jouw tweedehands dressoir een steentje bij aan het behoud van het milieu.

Dus voor het scoren van een echte eyecatcher waar je nog tientallen jaren van gaat genieten, is het een aanrader om te gaan voor een tweedehands exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.