Zo geef je je woonkamer makkelijk een make-over *

woonkamer make-over

Behoefte aan een fris interieur maar geen zin om er al je spaargeld of vakantiegeld aan uit te geven? Geen nood! Voor een make-over van je woonkamer hoef je echt niet je rekening leeg te trekken. Met deze 4 tips update jij binnen no-time je woonkamer voor (bijna) niets. Ook lees je waarom dit hét moment is om je woonverzekering onder de loep te nemen.

Hoe goed verzekerd zijn je spullen?

Al die meubels en spullen waar je zo dol op bent wil je natuurlijk goed verzekeren tegen schade. Daarom is het belangrijk dat je inboedelverzekering een passende dekking heeft. Als je bezittingen schade oplopen door bijvoorbeeld diefstal, lekkage, brand of een ongelukje, dan worden de kosten door je woonverzekeraar vergoedt. En dat scheelt een hoop stress.

Tip: kijk tijdens het vergelijken van woonverzekeringen niet alleen naar de prijs maar ook naar de dekking. Hoe uitgebreider de dekking, hoe kleiner de kans dat je een schadepost uit eigen zak moet betalen.

1. Ontspullen!

Loop eerst alle spullen in de woonkamer na. Leg de dingen die je niet meer gebruikt of niet meer mooi vindt apart. Hier kun je een ander blij mee maken, of je doneert ze aan je lokale kringloopwinkel. Twijfelgeval? Berg het voorwerp een tijdje op. Grote kans dat je het niet eens meer mist wanneer het uit het zicht staat.

2. Onhandige hoekjes opleuken

Zo, opgeruimd staat netjes. Je zult zien dat je woonkamer al een stuk rustiger oogt zonder alle onnodige items. Nu is het tijd om je mooiste bezittingen een goed plekje te geven. Heb je lege, onhandige hoekjes waar je niet zoveel mee kunt? Dan is dat de ideale plek voor dat ene prachtige erfstuk of dat vrolijke vakantiesouvenir waar je geweldige herinneringen aan hebt. Door een persoonlijk object op een verrassende plek neer te zetten, maak je in een handomdraai allerlei leuke hoekjes in huis.

3. De deurknoppen vervangen

Je staat er misschien niet zo vaak bij stil: de saaie handgrepen of deur- en kastknoppen in je woonkamer. Door deze te vervangen met een opvallend of luxe knop of greep, kun je al een groot verschil maken. Van goudkleurige art-deco-exemplaren (hallo, hotel chic!) tot minimalistische grepen: de keuze is reuze en ze vervangen is zo gepiept.

4. Meer groen, meer bloemen

Of je nu een vers veldboeket in huis haalt of ein-de-lijk begint aan je urban jungle: meer groen in huis halen is een van de makkelijke manieren om je interieur een make-over te geven. Karakteristieke planten met een grappige of opvallende bladtekening zijn dit jaar hartstikke hip. Zoals de Alocasia (Olifantsoor), de Aglaonema of de Caladium. Ook droogbloemen gaan voorlopig nergens heen. Wel zien we dat bosjes gipskruid steeds vaker plaatsmaken voor een groter, eigenzinnig droogboeket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.