Aukjes eerste rapport!

Gisteren kreeg Aukje haar eerste rapport. Wederom iets waar ik meer mee bezig was dan ik eigenlijk van mezelf zou verwachten. En toen ik het rapport dan eindelijk te zien kreeg kon ik niet anders dan ontzettend trots zijn op ons meisje!

Ook dit is weer zo’n typisch dingetje waarvan ik als juf nooit begreep dat ouders zich er zo druk om maakten. Zodra de kinderen uit school kwamen, werden de rapporten nog op het schoolplein uit sommige handen gegrist om zo snel mogelijk bekeken te worden. Vervolgens werd heel social media volgeschreven met positieve woorden over de prachtige rapporten en met een beetje geluk kreeg je ook de complete cijferlijsten nog te zien. Ik begreep nooit zo dat ouders niet even konden wachten totdat ze thuis waren, om dat samen lekker op de bank het rapport te bekijken. Maar na vandaag snap ik het een beetje meer.

Ondanks dat ik geen verrassende dingen van het rapport verwachtte, heb ik me toch in moeten houden om mijn moeder (die aan het oppassen was) niet te vragen foto’s van het rapport door te appen. Ik zou geduldig wachten totdat de meisjes thuis zouden komen en dan het rapport bekijken. Gelukkig kent mijn moeder me langer dan vandaag en stuurde ze me alvast wat foto’s van Aukjes rapport door. Super fijn, want ik was me toch een partij nieuwsgierig! Aukje zit al vanaf november op school en dit was pas haar eerste rapport dus je kan je misschien wel voorstellen dat ik erg benieuwd was. Niet omdat ik wilde weten wat Aukje wel of niet kan, want dat weet ik wel, maar wel omdat ik benieuwd was naar hoe ze op school is. Wat laat ze zien? Ik weet natuurlijk als geen ander dat kinderen op school echt wel anders kunnen zijn dan thuis.

Toen Aukje ’s avonds thuis kwam hebben we alsnog samen op de bank gezeten en haar prachtige rapport bekeken. Samen lazen we wat er stond en haar trotse snoetje was onbetaalbaar. En ineens begreep ik de drang om de rapporten van je kinderen te delen. Ook ik ben zo trots als een pauw op het mooie rapport van ons meisje. Nou heeft ze natuurlijk helemaal nog geen punten, maar ik ben trots op de groei die ze de afgelopen maanden heeft gemaakt en trots dat ze zich meer op haar gemak voelt in de klas. Ik herkende Aukje in het rapport, en dat betekent dat ze zichzelf kan en durft te zijn in de klas, daar ben ik trots op!

Dus als je verwachtte dat ik Aukjes rapport hier ging delen dan moet ik je teleurstellen. Die heb ik in al mijn trotsheid wel naar mijn vriendinnetjes gestuurd (sorry, ik moest even ergens kunnen showen toch 😉 ) en Aukje mag hem dit weekend zelf nog aan haar andere opa en oma laten zien. En wat er nou precies in stond? Dat houden we lekker voor onszelf 🙂 Op naar het volgende schooljaar!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.