Aukjes leukste uitspraken #4

De afgelopen weken heb ik Aukjes leukste uitspraken weer verzameld. En stiekem moet ik bekennen dat ik het met haar tweede uitspraak wel eens ben. Dus Maikel, wanneer gaan we? 😉

  • “Mama stil!” …. “Het stoplicht staat op rood.” Fijn, zo’n schoolgaand kind die de schoolregeltjes nu ook thuis gaat toepassen. Wanneer het haar uitkomt, uiteraard.
  • Een paar weken geleden vroeg ik aan Aukje of we een keertje met de trein ergens naartoe zouden gaan. Haar antwoord: “Nee mama, ik ga liever een keertje met het vliegtuig.”
  • Tijdens het inpakken van een cadeautje zette ik het plakbandapparaat op de rol inpakpapier, zodat het papier niet steeds op zou rollen. Kijkt Aukje me met een bloedserieus gezicht aan: “Geven we plakband cadeau?”
  • “Mama mijn arm breekt!” Terwijl haar arm knakte tijdens het uitrekken.
  • Maikel maakte een keer een (flauw) grapje. Wij moesten samen wel lachen maar Aukje keek Maikel wat vreemd aan. “Papa waarom zeg je dat?”. Maikel legde uit dat het een grapje was. Aukjes reactie?: “Nou dat vind ik geen leuk grapje”.
  • Aukje heeft er een handje van om met haar neus te kijken. Dat zeggen we dan ook regelmatig tegen haar, als ze voor de zoveelste keer iets zoekt dat gewoon recht voor haar neus staat. De laatste keer was haar eigen reactie dan ook: “Mama, ik had het gewoon in mijn neus gevonden hè”. Nou dat hoop ik niet schatje haha.
  • “Mama, ik wil een keer naar dat pretpark waar Donald en Ducky wonen”.
  • Vorige week kwam Aukje met haar moederdagcadeautje thuis. Natuurlijk moest het worden verstopt dus samen met haar vriendinnetje ging ze naar boven. Diezelfde avond zei ze tegen mij: “Mama, ik heb het in mijn kast gestopt. Het is een ketting”. Een paar dagen later vroeg ze me of ik van licht-en donkerroze rietjes hield, want die zaten in de ketting. Haha volgens mij is ons moppie niet zo goed in geheimen bewaren.

Doen jouw kinderen ook van die leuke uitspraken? Ik hoor ze graag!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.